50 лв. за бежанец в хотел. Ще стане ли?

Илин Димитров обсъжда с бранша продължаване на мярката

50 лв. за бежанец в хотел. Ще стане ли? | StandartNews.com

Продължаването на мярката за настаняването на украинците и актуализация на цената бе една от темите, които обсъждаха БХРА с министъра на туризма Илин Димитров.

Хотелиерите настояха Министерството на туризма не само да удължи програмата за украинските бежанци, но и да се завиши дневната сума – от 40 на 50 лева за нощувка.

На среща със служебния министър Илин Димитров с Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), браншът настоя да се предприемат гъвкави стъпки, за да се гарантира, както интереса на бежанците, така и на хотелиерите.

В последните седмици се засили бежанския поток от Украйна към България. За 10 дни само в Бургаско бяха пристигнали около 4 хил.души, предимно от Херсон, който е в епицентъра на военните действия.

Програмата за настаняването обаче изтича в края на този месец и все още няма никаква информация как и дали ще бъде удължена.

Следващата седмица ще има повече яснота, но се създава усещането, че Министерството на туризма иска да прехвърли „горещия картоф“ към друго ведомство. На срещата си с хотелиерите Илин Димитров отчете, че това е несвойствена дейност за МТ, която пречила да се работи по другите приоритети.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай