Вторник,

25 градини и училища са изцяло ремонтирани

От: Мартина Суботинова -
25 градини и училища са изцяло ремонтирани
A
A
A

25 училища и детски градини в София са модернизирани с европейски средства, съобщи кметът Йорданка Фандъкова, цитирана от БТР. В район "Надежда" предстои изгражането на нова детска градина.

"Детска градина №90 и 102-о основно училище в район "Надежда" са последните два обекта, които бяха обновени по програмата за модернизация на 25 училища и детски градини на територията на София. Освен основни вътрешни ремонти в сградите са изградени асансьори за достъпна среда. Изпълнени са мерки за енергийна ефективност и са облагородени дворовете", обясни Йорданка Фандъкова.

"Тези средства, европейски, ни помогнаха да напреднем, не само в строителството на детските градини, но и в модернизацията, защото старите бяха в много трагична ситуация. Остана само обектът, който се финансира със средства от общината - това е 9-а Френска езикова гимназия, която ще приключи следващата година", заяви градоначалникът.

"Предстои да бъде изградена нова детска градина в район "Надежда". На практика, така ще бъдат осигурени места за всички деца в района. Това ще се случи до две години", информира кметът на района Димитър Димов. В момента е изготвен проект на детската градина.

"Тя се намира в "Надежда" - трета част. Надявам се следващата година да започне строителството," обясни Димов.

До 3 години ще бъде решен проблемът с недостига на места в детските градини в София, припомни ангажимента си кметът Йорданка Фандъкова.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички