200 мотора с опит за рекорд на „Гинес“

Любители на мотоциклетите „Ямаха ТДМ“ от цяла Европа се събират днес край Разлог

200 мотора с опит за рекорд на „Гинес“ | StandartNews.com

Любители на мотоциклетите „Ямаха ТДМ“ от цяла Европа се събират днес край Разлог в опит да подобрят световния рекорд за най-много мотори от една марка, събрани на едно място. Настоящият рекорд е на ТДМ Чехия, който събра 208 машини.

Поводът е 10-ият рожден ден на ТДМ България. Очакват се участници от над десет държави, сред които Гърция, Турция, Сърбия, Румъния, Италия, Испания, Унгария, Португалия. Някои от тях вече са пристигнали в комплекс „Мурите“, където е обявен сборен час от 14 до 16 ч., след което ще започне и официалното преброяване, съобщи Трафикнюз.

На събитието ще има представители на Книгата на „Гинес“, които да регистрират рекорда. Ще присъства и човек от екипа, създал марката ТДМ – Ханес Фишер, който лично ще разпише и раздаде грамотите. Веселин Куршумов – организатор и основател на клуба за нашата страна, пък е поръчал изработката на два вида юбилейни монети за спомен от паметната за клуба дата 11 май.

„От една година изпращам писма, звъня безброй пъти, за да споделя с непознати фенове из цяла България идеята за рекорд“, разказва Куршумов. Той се надява усилията да имат резултат и повече хора да дойдат край Разлог, за да успеят да влязат в „Гинес“.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай