2 пъти повече скиори преоткриха Мальовица

Над 6 000 са купените лифт карти само през януари

2 пъти повече скиори преоткриха Мальовица | StandartNews.com

Според последното анкетно проучване на НСИ сред управителите на местата за настаняване по време на обявената епидемична обстановка в страната започналият ски сезон е помогнал на част от българските хотелиери да реализират положителни резултати през последния месец.

Печалби за месец януари се реализират не само в големите ски курорти, някои от по-малките планински курорти също констатират увеличение, както на нощувките, така и на закупените карти за ползване на ски съоръженията.

От ски курорта Мальовица обявиха, че през месец януари курортът е приел 2 пъти повече скиори и сноубордисти в сравнение с януари 2021 година, когато също браншът бе силно засегнат поради пандемията и наложените мерки.

Според изчисленията в най-големия хотел в курорта през януари тази година са реализирали 6-кратно увеличение на нощувките в сравнение с януари 2021 година. В най-популярния сайт за резервации оценката на гостите е 9,2 от 10, което е изключително висок атестат.

„Над 6 000 са купените лифт карти само през януари. Тук включваме както еднодневни, така и двудневни, седмични и сезонни ски карти. За нас това е рекорд. Преди да се заемем с курорта, той беше изключително занемерен, но в последните 2 години се опитваме да му вдъхнем нов живот чрез значителни инвестиции в ски съоръженията и базата за настаняване. Значителното увеличение на броя на туристите единозначно доказва, че клиентите оценяват вложения труд във възраждането на курорта!“ каза Янко Аврамов от курорта Мальовица.

Янко Аврамов посочи, че специално в Мальовица основната причина за увеличението на гостите са огромните инвестиции, които изцяло са променили облика на курорта. През миналата година бяха обновени част от ски съоръженията, а през новия сезон от курорта изненадаха любителите на зимните спортове с изцяло ново осветление по пистите, нов учебен плац, обособена зона за спускане с шейни и гумена ски лента, която свързва пистите с едноименния хотел.

„Преди дни заработи и Карусел, на който най-малките гости на курорта се радват най-много.“ каза Янко Аврамов.

Най-големият хотел „Мальовица“ от тази година също е с 100% реновирани стаи, обновен ресторант и новоизграден релакс център.

„С пускането на новия релакс център мога да заявя, че курортът Мальовица предлага всички удобства, които модерните хора търсят при избора на място за своята почивка.“ каза Янко Аврамов.

За да привлекат още повече българи да практикуват зимни спортове или само да се насладят на красотата на планината, когато е в бяла премяна, от курорта Мальовица обявиха специални отстъпки за всички клиенти, които са в сила за всички резервации за настаняване до края на месец февруари. От курорта предлагат изгодни цени при закупуване на пакет от нощувки и лифт карти. Повече информация можете да намерите на http://hotelmalyovitsa.com или на +359 895 982 510 .

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай