15 г. затвор грозят капитана на Вера Су

Закопчаха и помощника му за 72 часа, прокуратура им повдига обвинения

15 г. затвор грозят капитана на Вера Су | StandartNews.com

До 15 години затвор грозят капитана на заседаналия край бреговете на Камен бряг кораб Вера Су и на втория му помощник, който е бил на вахта в нощта на инцидента.

Двамата мъже са задържани за срок до 72 часа с оглед довеждането им пред съда с искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража,“. Те ще бъдат привлечени в качеството им на обвиняеми за това, че са допуснали плавателният съд да заседне, като така са причинили значителни повреди на чужд имот и са създали опасност за живота на другиго – престъпление, за което законът предвижда наказание от 5 до 15 години „лишаване от свобода“, съобщиха от прокуратурата. По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев разследването на случая се превъзлага на екип от следователи от Националната следствена служба като прякото наблюдение на работата по досъдебното производство продължава да се осъществява от Окръжната прокуратура в Добрич.

По реда на специалния надзор, поради фактическата и правна сложност на случая, и неговата обществена значимост, определеният надзорен прокурор от Апелативна прокуратура – Варна ще следи за методическото и правилно водене на разследването.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай