14-годишният Георги с три изнасилвания в Германия

Заподозреният Георги е от българско семейство, дошло в Германия през 2017 г.

14-годишният Георги с три изнасилвания в Германия | StandartNews.com

14-годишният Георги С., който бе задържан за изнасилване в Германия, и преди се е гаврил сексуално с жертвата си, пише днес Bild, цитиран от „24 часа“. Изданието посочва, че той е извършител на три предполагаеми сексуални посегателства в Германия. Груповото изнасилване в Мюлхайм на Рур (в област Северен Рейн-Вестфалия), при което две 12-годишни момчета и трима юноши на по 14 г. жестоко малтретираха и изнасилиха 18-годишно момиче в гора, потресе Германия.

Българинът Георги С. беше главният заподозрян в престъплението и бе задържан. Във вторник беше изправен в съда, за да се удължи задържането му от окръжния съд в Мюлхайм на Рур. Младежът вече е обвинен и в това, че е изнасилил жертвата по време на зверството на 5 юли 2019 г. и на неуточнена, предхождаща престъплението дата през лятото на 2019 г., съобщи на съдебното заседание Мари Фалбуш от прокуратурата в Дуисбург.

Заподозреният Георги е от българско семейство, дошло в Германия през 2017 г. Журналисти вече са тръгнали по неговите следи в Мюлхайм на Рур, за да разплетат случая. Според съседка на семейството на Георги баща му е агресивен. Георги остава в ареста.

В допълнение към двете предполагаеми изнасилвания той е обвинен и в трети случай на сексуално насилие. Твърди се, че преди 11 месеца – тогава е бил още 13-годишен, е изнасилил ученичката Джанин (името е сменено от изданието, за да запази самоличността на 14-годишната девойка), като изнасилването станало на детска площадка.

Максималното наказание, което германският законът предвижда за непълнолетни изнасилвачи, е до 10 години затвор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай