Вторник,

Започва националният кръг на олимпиадите

От: СТАНДАРТ -
190
Започва националният кръг на олимпиадите
A
A
A

В събота точно в 8.00 часа сутринта започва националният кръг на олимпиадите по химия и опазване на околната среда, философия, информационни технологии, руски и италиански език и състезанието „Знам и мога“.

От 14.00 часа ще са олимпиадите по немски, френски и испански език, както и по астрономия, съобщиха от Министерството на образованието.

Националните кръгове на олимпиадите са насрочени за 27, 28, 29 и 30 юни.

На 28 юни от 8.00 часа ще бъдат олимпиадите по български език и литература, по физика и по гражданско образование. След обяд в този ден са кръговете по история и цивилизации, математическа лингвистика и информатика.

На 29 юни от 9.00 часа е олимпиадата по математика за учениците от VII клас – по региони.

На 29 и 30 юни от 9.00 часа е олимпиадата по математика за учениците от VIII до XII клас, която се провежда НПМГ в София.

От 14.00 часа на 29 юни са кръговете по география и икономика и по английски език.

Учениците ще имат възможност да проверят знанията си по биология и здравно образование на 30 юни от 14.00 часа.

На 28 юни ще се състои и Националното състезание „Математика за всеки“ – за ученици от 4. клас, което ще замени останалите математически състезания и дава възможност всички четвъртокласници да бъдат оценени при равни условия.

Тогава е и състезанието по природни науки „Акад. Любомир Чакалов“ (химия, физика, биология и география) за ученици от 7 клас, което ще се проведе в София.

Всички олимпиади и състезанието „Математика за всички“се провеждат на територията на съответния регион, от който са излъчени участниците, с изключение на националния кръг на олимпиадата по математика за ученици от VIII до XII клас.


Всички новини от категория Образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com