Петък,

Започна подаването на документи за гимназиите

От: Мартина Суботинова -
380
Започна подаването на документи за гимназиите
A
A
A

От днес започна подаването на документи за участие в първо класиране за прием след завършен 7 клас. Заявления ще се подават до 7 юли включително.

Подаването на заявление в първия и третия етап на класирането ще бъде само по електронен път. Това може да стане: без чуждо съдействие - от всяко електронно устройство с достъп до интернет, по което и да е време на денонощието; със съдействието на училището, в което ученикът завършва седми клас, през профила на ученика в рамките на работния ден; със съдействието на друго училище - т. нар. училище-гнездо, определено от началника на РУО в София-град, в рамките на работния ден.

Всеки ученик има персонален профил в електронната платформа - https://priem.mon.bg.

Учениците имат и индивидуален код за достъп.

При онлайн подаване на документи все още не се виждат оценките на седмокласниците в системата. Това притеснява родителите доколко коректно ще подадат заявлението, а няма възможност за анулиране или корекция, когато вече е пуснато.

От Регионалното управление на образованието информират седмокласниците и техните родители, че за кандидатстването в професионалните паралелки е необходимо и медицинско свидетелство, издадено от общопрактикуващия лекар на ученика.

Цялата необходима информация относно оценките ще бъде отразена по служебен път преди да се пристъпи към балообразуването и класирането.

Учениците, които кандидатстват за профила "Физическо възпитание и спорт", подават в училището следните документи за участие в приема: заявление за участие в класирането по образец на училището; копие на свидетелството за завършено основно образование; копие на медицинското свидетелство, издадено от общопрактикуващия лекар на ученика; служебната бележка, издадена от съответната спортна федерация, която удостоверява, че ученикът е класиран за участие в олимпийски игри, или е на призово място от световно, европейско, балканско или държавно спортно първенство.


Всички новини от категория Образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com