За принципа любов при изучаването на език в метода сугестопедия

Любовта е в основата на сугестопедията.

За принципа любов при изучаването на език в метода сугестопедия | StandartNews.com

Сугестопедията е метод, чрез който бързо, лесно и с много забавление да научиш английски език. Това е възможно чрез създадените от нас учебници, учебни материали и езикови игри.

Любовта е в основата на сугестопедията. Добре известно е, че нито едно велико постижение на този свят не е постигнато без любов. Любовта е също необходимо условие за достигане до резервите на психиката. Любовта създава спокойствие, доверие, допринася за престижа на преподавателя в очите на учащите и по този начин отваря пътищата към разкриване на психичните резерви на личността. Любовта не може да бъде имитирана, тъй като учащите ще почувстват фалша. 

Но тук не говорим за сантименталната любов, а за искрената, автентична любов към човешкото същество. Доктор Лозанов, създателят на този уникален метод сугестопедия, който е бил изключителен човек, не е съветвал нито един преподавател да започва работа на нивото на резервите, ако не е способен да изпитва искрената, хуманистична любов към човека. Той е съветвал всеки преподавател да преосмисли цялото си виждане за процеса на преподаване и чак, когато го вижда като комуникация на израз на любов да продължи с работата си. 

В Сугестопедията, любовта на преподаватели към учащите може да бъде илюстрирана най-добре, като си представим как родителят учи детето си да кара колело, без малкото момиченце или момченце, да разбере в кой момент родителят придържа колелото и кога вече го е пуснал.

По същия начин, учащите по метода сугестопедия в по-голямата част от времето не забелязват подкрепата на преподавателя. Например, по време на всички стъпки в сугестопедичния процес на обучение по английски език, а именно въведение, разработка и последната стъпка от представянето, когато учащите изразяват себе си свободно и творчески, преподавателят предлага дискретна и ненатрапчива подкрепа, и завоалирано, и много тактично поправя грешките на учащите без често те изобщо да усещат, че ги поправя. Учителят представя правилната версия на даденото изречение по толкова лек сугестивен начин, че учащите дори не разбират, че са допуснали грешка. Грешките никога не се анализират в момента на допускане и преподавателят никога не отбелязва, че учащите трябва да се стараят повече.

Заповядайте на открит урок на 29 април (петък) от 17.00 ч. или на 30 април (събота) от 11.00 ч. в новият офис на Сугестопедия център Easy Way.

Адрес: кв. Южен Парк 28А

Всички присъстващи на открития урок ще получат отстъпка за курс по английски език от предстоящата програма, ще могат да говорят с квалифициран преподавател-сугестопед с над десетгодишен опит в областта на сугестопедията и ще имат възможността да преживеят магията на сугестопедията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай