Япония и пътят на успеха

Катедра „Японистика” на СУ „Св. Климент Охридски“ организира международна онлайн конференция

Япония и пътят на успеха | StandartNews.com

Катедра „Японистика” на СУ „Св. Климент Охридски“ организира международна онлайн конференция „Културна политика: Япония и пътят на успеха“, която ще се състои на 6 и 7 март 2021 г. Събитието ще се предава на живо във фейсбук страницата на катедра „Японистика” - https://www.facebook.com/YaponistikaSofiaUniversity, където всеки може да постави своите въпроси и да проследи дискусията в реално време.

Събитието ще открият проф. д-р Мадлен Данова, декан на ФКНФ, проф. Ясуши Ватанабе от Университет „Кейо”, проф. д.и.н Иван Илчев и доц. д-р Евгений Кандиларов от СУ „Св. Климент Охридски”, които ще коментират все по-съществената роля на „меката сила” в съвременните международни отношения и ролята на културната дипломация за популяризиране на Япония по света.

Какви са ефектите на пандемията от COVID19 в Япония и как японците се справят в кризисни ситуации, какви са особеностите на японското общество, които им помагат за добра организация и какви са новите предизвикателства пред световната общественост – отговорите на тези въпроси ще търсят в дискусия проф. Томиюки Уесуги от Университет „Сейджо”, проф. Гергана Петкова и проф. Ивайло Дичев от СУ „Св. Кл. Охридски“, заедно с български преподаватели и общественици.

За ролята на изкуството в съвременното общество и какво влияние оказва то върху младотопоколениещесподелятмисли г-н КазутакаСатоотМеждународнатаасоциация„Отакуекспо”, проф.ХирошиАракиотМеждународнияцентързаяпонистичниизследвания, проф. емеритус Масахиро Хамашита, проф.АнриКулев и маестроЙорданКамджалов.

Специален гост на международната конференция ще бъде г-н Тошио Сузуки - съосновател и продуцент на най-голямото студио за анимация в Япония – „Гибли”. Той ще сподели за своята страст към рисуваните филми, както и за значението на анимационното изкуство в живота ни.

           

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай