Възпитаниците на МУ-Пловдив са сред най-търсените кадри

МУ-Пловдив е сред лидерите на медицинското образование у нас

Възпитаниците на МУ-Пловдив са сред най-търсените кадри | StandartNews.com

МУ-Пловдив е сред лидерите на медицинско образование у нас, акредитиран с една от най-високите оценки от Националната агенция за оценяване и акредитация. За пета поредна година Университетът е на първо място в професионално направление „Медицина“ в Рейтинговата система на висшите училища в България за 2022 г., а сега завоюва и първо място в направление „Обществено здраве“.

За повече от 77 години МУ-Пловдив е обучил над 65 000 студенти от 66 страни от пет континента. Университетът дава практически познания на своите студенти в 6 университетски болници и това е шанс те да започнат работа в тях или в някои от останалите 40 лечебни заведения в града. Голям е интересът на работодателите и към денталните медици, фармацевтите и останалите здравни специалисти.

Дипломите на МУ-Пловдив се признават във всички страни-членки на ЕС и ЕИП, а проектите с партньори от страната и чужбина са възможност за реализация и извън България.

Много от дипломиралите се избират да станат преподаватели и учени в Университета. Определящ фактор за избора им е лидерската позиция на МУ-Пловдив със статут на научноизследователски университет.

В съответствие със световните тенденции МУ-Пловдив въведе дигитализация на теоретичното и практическото обучение.

Обратната връзка със студентите е важна за подобряване на академичната среда. Създадената Комисия по качеството всеки семестър анкетира студентите за тяхната удовлетвореност от обучението и  преподавателите. 

Най-атрактивен е Медицинският симулационен тренировъчен център, уникална за страната ни структура, единствен в Източна Европа и един от шестте в Европа признати от Американския колеж по хирургия. В Центъра студентите от III до V курс овладяват ежедневни процедури и манипулации върху напълно реалистични кибернетични манекени. Във Факултета по дентална медицина и във Фармацевтичния факултет също има симулатори, които значително подобряват практическите  умения. За всеки студент е осигурен последен модел микроскоп и препарати за самостоятелна работа по анатомия. Учебните зали са оборудвани с плазмени телевизори за онагледяване на всяко упражнение. Използват се и 3D виртуални дисекционни маси за проблемно базирано обучение и за развиване на изследователски подход и критично мислене.

МУ-Пловдив е водеща организация в Проект ОМНИА, където с още 8 български образователни и научни институции и с 6 чуждестранни университета са разработени 9 нови мултидисциплинарни докторски и магистърски програми: „Медицинска микробиология и лабораторна имунология за медико-диагностични лаборатории“, „Спортна физиология, спортна кардиология и спортна травматология“, „Диететика“, „Иновативни лекарства“, „Предприемачество и иновации във фармацевтичния бизнес“, „Биостатистика“, „Палиативна медицина“, „Гериатрия“ и „Медицина, психология и вяра“. Завършилите ще получат за първи път диплома, издадена от 2 или 3 университета.

Престижът на Университета е резултат от колективния труд на преподаватели, студенти, специализанти и докторанти. МУ-Пловдив e атрактивна образователна дестинация за най-добрите кандидат-студенти. Елитарността на обучението налага високи стандарти и прием на силно мотивирани кандидати. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай