Вижте поздрава на Радев за 100 г. УНСС

Изградете успешно бъдеще за България, каза президентът на студенти и преподаватели

Вижте поздрава на Радев за 100 г. УНСС | StandartNews.com
  • Изградете успешно бъдеще за България, каза президентът на студенти и преподаватели
  •  

Със специални 10 юбилейни страници излезе ВЕСТНИК "СТАНДАРТ" по повод 100-годишнината на най-големия икономически университет в Югоизточна България - УНСС. На 21 май 2020 г. висшето училище, което има  150 партньори в 45 държави, отбеляза 100 години от своето основаване. В юбилейното приложение на "СТАНДАРТ", който може да намерите в големите вериги, бензиностанциите и кварталните магазини, ще откриете поздравленията на Бойко Борисов, Румен Радев и посланици за юбилея на УНСС, 100-годишната история на вуза, както и специално интервю с най-влиятелната българка Кристалина Георгиева, директор на МВФ и възпитаник на УНСС.

Ето специалното поздравление на президента Румен Радев за убилея на УНСС:

Румен Радев,
Президент

Уважаеми проф. Димитров,
уважаеми преподаватели, служители и членове на настоятелството на УНСС,
Скъпи студенти и докторанти,

За мен е привилегия и удоволствие да се обърна към Вас - представителите на най-големия икономически университет в Югоизточна Европа - Университета за национално и световно стопанство и да Ви поздравя по повод неговата 100-годишнина.
Вече век вашият университет е едно от най-старите средища за подготовка на специалисти за държавното управление и външната политика на България. Създаден във време на радикални икономически, социални, политически и идейни промени, формиращи младата ни държава, той осигурява висококачествено специализирано образование в областта на икономическите, политическите и юридическите науки. Основан като частен Свободен университет, той бързо се налага в страната и в чужбина с високия стандарт на предоставяното обучение. Традициите в подготовката на елитни стопански и управленски кадри за България, създадени още от основателите му, се надграждат през всички етапи на развитие на университета в съзвучие с интересите на страната и обществото.
Днес в УНСС над 20 000 български и чужди студенти изучават икономически, юридически, политически, административни, информационни и социални науки в 8 факултета, 4 института и 24 научно-изследователски центъра.
Уважаеми преподаватели,
Уверен съм, че ентусиазмът и любовта към науката и младите хора на България са водели напред и нагоре в дебрите на познанието всеки един от Вас - от първите професори и асистенти до настоящия академичен апарат, работещ в УНСС. Вярвам, че те дават сила и енергия на Вашия университет да отстоява своята водеща позиция сред сродни европейски университети.
Скъпи студенти,
Знанието и квалификацията, които получавате по време на обучението си в Университета за национално и световно стопанство, са основата, на която да изградите успешно бъдеще - за Вас и за България.
Честит юбилей!

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай