Неделя,

Велянова: Тревожно е положението с матурите

От: СТАНДАРТ -
Велянова: Тревожно е положението с матурите
A
A
A
  • Преживявайки това голямо изпитание, трябва да осъзнаем какво имаме в нашия живот и да го ценим повече, каза директорът на НУКК

Тревога за матурите и изпитите в 7 клас изрази директорът на Националния учебен комплекс по култура с лицей за изучаване на италиански език и култура Величка Велянова в предаването „Беновска пита” на Канал 3.

За мен по-тревожно е положението с матурата и изпитите в условията на електронно обучение, каза Велянова, напомняйки, че учениците в Италианския лицей държат освен българска и италианска матура. Тя разказа как училището, което е към Министерство на културата, се е справило с предизвикателството на дистанционното обучение.

"Обстановката е необичайна. В първия ден бяхме като стъписани, но още на следващия ден успяхме да се мобилизираме и започнахме електронното обучение. Благодаря на учителите, които се организираха и започнаха учебния процес. С някои малки технически проблеми, които се случват понякога, се справяме”, заяви Величка Велянова. И допълни: „Липсват ни децата и на тях им е мъчно, липсва им контактът с учителите и съучениците."

"Надявам се, че изпитите ще се състоят. В момента, до 15 април приемаме и документи за прием и в детските градини. За мен по-тревожно е положението с матурата и изпитите в 7 клас. Изпълняваме методическите указания на министерство на образованието, единствената ми препоръка е да спрат да товарят толкова много учителите с прекалено много информация. Мисля, че колегиалната връзка с МОН е много важно нещо, както и тази с родителите”, продължи Велянова.

Тържественият годишен концерт на НУКК, който се провежда в зала № 1 на НДК за 24 май се отлага за 16 декември.

„Преживявайки това голямо изпитание, трябва да мислим за това какво бихме могли да изгубим и да осъзнаем какво имаме в нашия живот и да го ценим повече", заключи директорът на НУКК.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички