Важна новина за учениците

Учениците преминават в облекчен режим на дистанционно обучение

Важна новина за учениците | StandartNews.com
  • Учениците преминават в облекчен режим на дистанционно обучение

От днес до четвъртък включително учениците преминават в облекчен режим на дистанционно обучение. Дневната им натовареност ще бъде от 2 до 4 часа, съобщи БНР.

В този период учениците трябваше да са в пролетна ваканция, но заради пропуснатия учебен материал по време на ваканциите срещу разпространението на грип и Covid-19 децата и тийнеджърите ще се занимават с образователно-забавни дейности. Теми с великденска насоченост, интересни факти и видеа по отделните учебни предмети, консултации с учители, педагогически съветници и психолози, припомняне на хигиенните мерки против разпространението на Covid-19 са темите, с които ще бъдат ангажирани учениците до четвъртък. Целта на облекченото дистанционно обучение е не толкова преговор на материала и нови знания, а ангажиране на децата, за да останат вкъщи.

"Нещата са по-скоро не толкова за наваксване на пропуснатото, колкото за преодоляване на опасности, които биха се случили, ако децата са свободни и тръгнат да се разхождат", коментира председателят на УС на Съюза на работодателите в системата на Народната просвета в България и директор на 119 училище в София Диян Стаматов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай