Утре е последният ден за записване в УХТ след първо класиране

При огромен интерес протича записването на приетите на първо класиране студенти в Университета по хранителни технологии.

Утре е последният ден за записване в УХТ след първо класиране | StandartNews.com

При огромен интерес протича записването на приетите на първо класиране студенти в Университета по хранителни технологии. То ще продължи днес и утре. Едновременно с това продължава и приемът на документи за второ класиране – на място и online. Списъкът ще бъде обявен на 9 юли 2023 г. в неделя на сайта на висшето училище.

През учебната 2023/2024 година УХТ ще провежда обучение по две нови бакалавърски специалности – „Компютърен инженерен дизайн“ и „Топлинна, хладилна и климатична техника“. А за втора година ще се осъществи прием по специалностите “Компютърно управление и автоматизация” и “Технология на парфюмерийните, козметичните и ароматно-вкусовите продукти”.

И тази година интересът към 3 от специалностите за бакалаври е голям – „Технология и качество на храните“, „Храни, хранене и диететика“ и „Компютърни системи и технологии“. Успешната професионална реализация привлича младите хора в университета, който е една от най-старите изследователски и образователни институции на Балканите в областта на хранителната наука и технология. Предлаганите специалности са съобразени със съвременните изисквания на пазара на труда. Това позволява 90% от завършилите водещото висше училище, свързано с технологията на храните и напитките, хранителната химия и биотехнологията, да започнат веднага работа.

При записването за попълване на документите съдействие на младите хора оказват както служители на УХТ, така и представители на Студентския съвет. Някои от тях са отлично мотивирани и вече са решили коя магистратура искат да изучават при нас след 4 години, коментираха от университета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай