УНСС вече има зам.-ректор по киберсигурност

Моето желание е всичко, което е постигнато до момента, да бъде отчетено и надградено, казва доц. д-р Росен Кирилов

УНСС вече има зам.-ректор по киберсигурност | StandartNews.com

С решение на Академичния съвет на Университета за национално и световно стопанство (УНСС) доц. д-р Росен Кирилов е назначен за заместник-ректор по дигитализацията и киберсигурността. Досега в университета не е имало заместник-ректор с такъв ресор, съобщават от пресцентъра на УНСС.

Доц. д-р Росен Кирилов казва, че проблемът със сигурността стана много сериозен в последните години, тъй като публичните институции, както в цялата държава, така и във висшето образование са обект на особен интерес."Моето желание е всичко, което е постигнато до момента, да бъде отчетено и надградено. Това се отнася, както за услугите за студенти, така и за всички останали системи, които са важни за университета. В този смисъл основна част от дейността ще бъде технологично да модернизираме тези системи, да ги приведем във вид, в който те отговарят на съвременните изисквания за сигурност и да приложим един цялостен и нов подход за управление на ИТ дейността в УНСС", подчертава доц. Кирилов.

Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров обосновава избора на новия заместник-ректор и заявява, че "УНСС е водещ университет в дигитализацията и през последните години разви много своята информационна инфраструктура, въведе електронни студентски книжки, електронни главни книги, електронно подписване на изпитните протоколи, създаде електронна платформа за обучение, което ни помогна, когато вирусът ни изненада, много бързо, за два дни да преминем в дигитална среда на обучение".

Проф. Димитров отбелязва, че "ситуацията, в която ни се наложи да живеем и работим, ни показа не само колко важна е дигитализацията, но и че потенциалът в тази област е огромен. Тази година информационните технологии много се развиха, а занапред ще дават още повече възможности, което налага въвеждането на новата заместник-ректорска позиция".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай