Учителите: Дистанционното ще помогне!

Такова мнение изразиха те пред БНР

Учителите: Дистанционното ще помогне! | StandartNews.com

"За да се овладее епидемията, всички ученици - от 1-ви до 12-и клас - трябва да преминат на дистанционна форма на обучение поне да края на 2020 година".Това заяви Лилия Стоянова - учител по информатика във Варна и модератор на фейсбук групата "Учители за безопасно образование" пред БНР.

"Маските в клас не са достатъчна защита. Тази мярка можеше да е решение в началото на учебната година, както ние поставихме искания за бактерицидни лампи в помещенията, за осигуряване на вентилация, за висок клас маски за учителите и задължителни маски за децата, не препоръчителни и не само за големите ученици", каза още Стоянова.

Според нея правителството трябва да подпомогне нуждаещите се, за да може да се премине в обучение в електронна среда за всички.

Лилия Стоянова подчерта, че решенията на МОН не са в полза на опазването на здравето на учителите, учениците и родителите и припомни, че вече има починали от Covid-19 учители, които по брой са почти колкото починалите лекари.

Учители, родители и ученици изказаха разнопосочни мнения пред репортер на БНР във връзка с наложеното изискване за задължително носене на предпазни маски в час.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай