Училището в Чавдар посрещна ученици и учители с нови кабинети

Група ГЕОТЕХМИН подпомогна реализирането на проектите по своята дарителска програма „Българските добродетели“

Училището в Чавдар посрещна ученици и учители с нови кабинети | StandartNews.com
  • ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в село Чавдар посрещна ученици и учители с нови кабинети
  • Група ГЕОТЕХМИН подпомогна реализирането на проектите по своята дарителска програма „Българските добродетели“

 

ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в село Чавдарпосрещна учениците си с нова компютърна зала, нов кабинет за приобщаващо образование и ремонтирано фоайе. Обектите бяха официално открити на 24 май от кмета Григор Даулов, директорката на училището Мария Дурчева и представители на Геотехмин ООД и Елаците-Мед АД. На събитието присъстваха представители на общинския съвет в общината, деца и родители.

 

„Това са първите три реализирани проекта по благотворителната програма „Българските добродетели“ в общината“, посочи кметът. Григор Даулов допълни, че със средства от дарителите е закупена и машина за почистване на училището и предстои да се подкрепи и провеждането на зелено училище.

С дарение от Група ГЕОТЕХМИН са закупени 15 нови лаптопа, на които учениците ще се обучават в часовете по информационни технологии. В кабинета за приобщаващо образование ще се провеждат психологически тренинги за развитие на концентрацията, паметта и логическото мислене. „Правим всичко по детски с ролеви игри, арт терапия, музикотерапия, трудотерапия. Смятам, че децата трябва да се научат да работят – затова почистваме училищния двор през зимата“, разказа училищният психолог Неделина Найденова, която лично е проектирала кабинета за приобщаващо образование.

При откриването на обектите на 24 май кметът Григор Даулов обобщи: „Още веднъж показахме успешно, че община и бизнес могат много добре да работят заедно!“

Група ГЕОТЕХМИН оказва подкрепа на общините Чавдар, Етрополе, Мирково, Челопеч и Златица за реализиране на приоритетни за местното население проекти по благотворителната програма „Българските добродетели“. Средствата са осигурени от Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай