Училището приключва онлайн, изпитите – на живо

Само учениците в седми и дванайсти клас ще се явят на национално външно оценяване и матури, като се спазва необходимото разстояние

Училището приключва онлайн, изпитите – на живо | StandartNews.com

Учебните занятия ще приключат дистанционно и оценките на учениците ще бъдат оформени на база на него. Само учениците в седми и дванайсти клас ще се явят на национално външно оценяване и матури, като се спазва необходимото разстояние.

ВИЖ ОЩЕ: САМО В СТАНДАРТ: Децата да завършат дистанционно

Това реши днес отрасловият съвет към Министерството на образованието, в който влизат работодатели, синдикати и представители на МОН. Другата седмица ще бъде уточнено сали ще бъдат проведени и изпити в четвърти и десети клас, които според закона са задължителни, но на практика се използват предимно за целите на статистиката. В момента МОН проучва в кои училища какъв материал е взет преди появата на извънредното положение и какъв – след това     така че тестовете да бъдат съобразени с реално изученото.
Матурите ще се проведат в началото на юни, а изпитите за гимназия – в края на месеца. Всички останали ученици ще приключат по графика, зададен от МОН в началото на учебната година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай