Неделя,

Тракийския университет откри приема на нови студенти за 2021

От: Стандарт -
284
Тракийския университет откри приема на нови студенти за 2021
A
A
A

Днес от 10 ч. на Западния вход на Ректората се проведе официалното откриване на Кандидатстудентския прием в Тракийския университет. От 1 до 25 юни бъдещите студенти имат възможност да подадат своите документи на място в Ректората на Тракийския университет, както и онлайн посредством електронен формуляр на сайта на университета: https://ftt.uni-sz.bg/entrance-exams/register.php

Документи се приемат и във Филиала в град Хасково и във Факултета по техника и технологии в град Ямбол, както и в бюрата на Центъра за кандидатстудентска подготовка и информация (ЦКПИ) и Националната асоциация за прием на студенти (НАПС). 

Срокът за кандидатстване с оценки от предварителни изпити или само с оценки от дипломата е от 1 юни до 7 юли.  

На откриването присъстваха ректорското ръководство на ТрУ, както и представители на деканските ръководства на основните структурни звена на университета, базирани в Стара Загора. Ректорът на университета доц. д-р Добри Ярков откри кандидатстудентския прием и увери бъдещите студенти, че в Тракийския университет те ще получат не само задълбочени теоретични знания, но и практически умения, които ще ги изградят като конкурентноспособни кадри на пазара на труда след дипломирането им в университета.

Тази година кандидат-студентите имат възможността да избират от над 37 утвърдени и нови специалности след завършено средно образование. Първата желаеща да подаде документите си за кандидатстване беше абитуриентката от ГПЧЕ "Ромен Ролан" Анна-Мария Боянова, която пристигна на място малко след 10 ч. и получи от доц. д-р Добри Ярков специален подарък. Тя сподели, че е избрала да продължи образованието си в специалност "Медицина", заради добрите перспективи, които тя предоставя. До 10:30 ч. онлайн бях подадени над 20 заявления за кандидатстване. 

Официалното откриването на Кандидатстудентския прием премина при засилен интерес и във Факултет “Техника и технологии” - Ямбол и във Филиал Хасково. Кандидат-студентите бяха приветствани и получиха специални подаръци съответно от от декана на ФТТ доц. д-р Ваня Стойкова и от директора на Филиал Хасково доц. д-р Таня Паскалева.

На предварителните изпити през м. март и април т. г. в Тракийския университет, които се проведоха изцяло онлайн, се явиха с 49% повече кандидати от миналата година. От 28-ми юни до 2-ри юли ще се проведат редовните изпити в ТрУ, отново изцяло онлайн. Срокът за записване е за тях е от 1-ви до 25-ти юни. 

По време на Кандидатстудентска кампания 2021 при изключително голям интерес бяха организирани Виртуален ден на отворените врати на 9-ти април, както и Фестивал на знанието на 19-ти май. На тези събития, желаещите да продължат образованието си в Тракийски университет, имаха възможността да се запознаят с предлаганите в университета специалности и да получат насоки за кариерното си ориентиране от утвърдени специалисти.   


Всички новини от категория Образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички