Тракийския университет откри приема на нови студенти за 2021

От 1 до 25 юни бъдещите студенти могат да подават документи на място в Ректората, както и онлайн с електронен формуляр на сайта на университета

Тракийския университет откри приема на нови студенти за 2021 | StandartNews.com

Днес от 10 ч. на Западния вход на Ректората се проведе официалното откриване на Кандидатстудентския прием в Тракийския университет. От 1 до 25 юни бъдещите студенти имат възможност да подадат своите документи на място в Ректората на Тракийския университет, както и онлайн посредством електронен формуляр на сайта на университета: https://ftt.uni-sz.bg/entrance-exams/register.php

Документи се приемат и във Филиала в град Хасково и във Факултета по техника и технологии в град Ямбол, както и в бюрата на Центъра за кандидатстудентска подготовка и информация (ЦКПИ) и Националната асоциация за прием на студенти (НАПС). 

Срокът за кандидатстване с оценки от предварителни изпити или само с оценки от дипломата е от 1 юни до 7 юли.  

На откриването присъстваха ректорското ръководство на ТрУ, както и представители на деканските ръководства на основните структурни звена на университета, базирани в Стара Загора. Ректорът на университета доц. д-р Добри Ярков откри кандидатстудентския прием и увери бъдещите студенти, че в Тракийския университет те ще получат не само задълбочени теоретични знания, но и практически умения, които ще ги изградят като конкурентноспособни кадри на пазара на труда след дипломирането им в университета.

Тази година кандидат-студентите имат възможността да избират от над 37 утвърдени и нови специалности след завършено средно образование. Първата желаеща да подаде документите си за кандидатстване беше абитуриентката от ГПЧЕ "Ромен Ролан" Анна-Мария Боянова, която пристигна на място малко след 10 ч. и получи от доц. д-р Добри Ярков специален подарък. Тя сподели, че е избрала да продължи образованието си в специалност "Медицина", заради добрите перспективи, които тя предоставя. До 10:30 ч. онлайн бях подадени над 20 заявления за кандидатстване. 

Официалното откриването на Кандидатстудентския прием премина при засилен интерес и във Факултет “Техника и технологии” - Ямбол и във Филиал Хасково. Кандидат-студентите бяха приветствани и получиха специални подаръци съответно от от декана на ФТТ доц. д-р Ваня Стойкова и от директора на Филиал Хасково доц. д-р Таня Паскалева.

На предварителните изпити през м. март и април т. г. в Тракийския университет, които се проведоха изцяло онлайн, се явиха с 49% повече кандидати от миналата година. От 28-ми юни до 2-ри юли ще се проведат редовните изпити в ТрУ, отново изцяло онлайн. Срокът за записване е за тях е от 1-ви до 25-ти юни. 

По време на Кандидатстудентска кампания 2021 при изключително голям интерес бяха организирани Виртуален ден на отворените врати на 9-ти април, както и Фестивал на знанието на 19-ти май. На тези събития, желаещите да продължат образованието си в Тракийски университет, имаха възможността да се запознаят с предлаганите в университета специалности и да получат насоки за кариерното си ориентиране от утвърдени специалисти.   

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай