Стартира 14-ото издание на Vivacom Техническа Академия

Над 200 студенти са преминали през всички издания на академията, а 30% от участниците всяка година са назначени на работа в телекома

Стартира 14-ото издание на Vivacom Техническа Академия | StandartNews.com

Vivacom и Технически университет-София откриха официално 14-ото поредно издание на „Vivacom Техническа Академия“. Випуск 2023/2024 на Академията посреща 21 нови студенти от 3-ти и 4-ти курс от специалност „Телекомуникации“ на ТУ-София. 

Единствената по рода си Академия в областта на телекомуникациите в България, партньорство между Vivacom и ТУ-София, дава изключителни възможности за практично обучение в динамичния свят на телеком бизнеса. Обучението включва 8 лекционни курса, които ще бъдат водени от 18 лектора – топ експерти от Vivacom и едни от най-добрите преподаватели в ТУ-София. Студентите ще имат възможност да развият ключови умения за работа и комуникация във високотехнологична бизнес среда и да получат специфични технически познания, които могат да тестват в реална среда, работейки на практика с най-новите технологии в телеком индустрията.

„Vivacom Техническа академия е пример за изключително успешно партньорството между бизнеса и образованието. Това е възможно най-добрата формула за качествено образование и успешна реализация на студентите. До момента в Академията са обучени над 200 студенти, като всяка година 30% от участниците назначаваме на работа.  Обратната връзка за качеството на обучението и ползата от Академията е изключително висока, затова ще продължим да я надграждаме и развиваме и в бъдеще“, каза Николай Андреев главен изпълнителен директор на Vivacom.

Сред интригуващите възможности във „Vivacom Техническа академия“ са и посещенията на едни от най-важните технологични обекти на телекома – „Телепорт Плана“, който е ключов обект за свързаност с Азия и Африка, както и Центъра за управление на мрежата, където денонощно се следи за качеството на всички мрежи на компанията. 

„За нас е удоволствие да съдействаме за образованието на бъдещите поколения в областта на информационните и телекомуникационни технологии. С „Vivacom Техническа Академия“, заедно с Vivacom градим мостът между образованието и бизнеса и вече 14-о издание студенти имат възможност да добият практически опит в един високотехнологичен сектор. Академията е трамплин за професионална реализация, с която студентите могат да надградят теоретичните и практични базови познания, които ние им даваме в университета и така да се изградят като истински специалисти-инженери“, каза проф. Илия Илиев, декан на факултет по Телекомуникации в Технически университет-София, пред студентите. 

Академията е дългогодишен съвместен проект на Vivacom и Технически университет-София за осигуряване на качествено образование в областта на телекомуникациите, съчетавайки теорията с практично обучение във водещия телеком в страната. Завършилите успешно получават сертификат от „Vivacom Техническа академия”, който подпомага и балообразуването на оценката за магистратура в ТУ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай