Съветът на деканите на Софийския университет изпрати ректора проф. Анастас Герджиков

Общото събрание на Софийския университет ще избере утре еднолични и колективни органи на управление и контрол на Алма матер

Съветът на деканите на Софийския университет изпрати ректора проф. Анастас Герджиков | StandartNews.com

На тържество Съветът на деканите на Софийския университет (СУ) "Св. Климент Охридски" изпрати ректора на СУ проф. Анастас Герджиков. Деканите благодариха на проф. Герджиков за съвместната работа през последните осем години и му подариха литография, съобщи пресцентърът на висшето училище.

На тържеството присъства и председателят на Националния браншови синдикат "Висше образование и наука" към КНСБ проф. Лиляна Вълчева, която благодари на ректора проф. Анастас Герджиков за сътрудничеството и партньорството в решаването на социалните въпроси на национално ниво и му подари реплика на златен ритон.

По-късно проф. Герджиков беше посетен и от последните шестима председатели на Студентския съвет на Софийския университет, които му благодариха за диалогичността и за отзивчивостта през двата му мандата.

Вторият мандат на сегашния ректор на Софийския университет проф. Анастас Герджиков изтича през ноември. На 17 ноември 2015 г. той бе избран за ректор на Софийския университет "Св. Климент Охридски" за първи четиригодишен мандат. На 20 ноември 2019 г. проф. Герджиков бе преизбран за ректор на СУ за втори четиригодишен мандат, който завършва сега през ноември.

Преди проф. Анастас Герджиков ректор на Софийския университет за два мандата - общо за осем години, беше историкът проф. Иван Илчев.

Общото събрание на Софийския университет ще избере утре еднолични и колективни органи на управление и контрол на Алма матер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай