Проф. Димитър Димитров на 60 г.! 6 уникални поздрава

Ректорът на УНСС празнува юбилей днес

Проф. Димитър Димитров на 60 г.! 6 уникални поздрава | StandartNews.com

Честит рожден ден на професор Димитров!

Димитър Радев, Управител на БНБ

Утвърден учен, изследовател и преподавател с огромен опит, с повече от 100 научни публикации, професор Димитров се доказа и като добър ръководител начело на най-стария, най-авторитетния и най-големия бизнес университет в България и Югоизточна Европа. Вярвам, че и в бъдеще ще продължи да осъществява големи научно-изследователски проекти с национално и външно финансиране, да привлича все повече български и чуждестранни студенти и ръководеният от него университет да бъде лидер в българското висше образование.

 

Смело напред за по-обединена академична общност

Проф. д-р инж. Лиляна Вълчева,  председател на Съвета на настоятелите в УНСС

Животът на проф. Димитров е особено динамичен, изпълнен с  професионални и житейски успехи и честването на 60-годишнина е не само празник, а и повод за равносметка и мечти. Естествено е животът да преминава неусетно с близки и любими хора, да се развива бързо с колеги и приятели, а продължителността на етапите всички измерваме с миговете щастие.

Младостта на проф. Димитров може да се определи като период на приемане, изграждане, съхраняване на знания и умения. С годините е надграждал наученото, придобивал е увереност, професионална експертиза и вече успешно се е реализирал в университета и обществото. Този етап заслужава да се оцени положително, дори отлично!

Зрелите години на проф. Димитров със сигурност са белязани с много отдаване - на живот, възпитание и предаване опита на децата си, на студенти и докторанти, колеги и съмишленици. Но по-важното е, че с всички е реализирал дела и мечти в една посока. Този етап за проф. Димитров се развива успешно!

Това, което предстои, защото циклите на приемане и отдаване са надградени, настъпва с времето на осмисляне и споделяне на отговорност - не само към себе си, семейството и университетската колегия, но и към бъдещето. Един от ценните и непреходни идеали за днешния човек е отговорността пред Родината, не просто с физическо присъствие, а с високи морални задължения.

Затова днес, по повод 60-годишнината, поздравявам проф. Димитров за устрема в работата. Желая му здраве, мъдрост и много следващи успехи.Смело напред с много мечти в живота и работа за просперитета на УНСС, както и за една по-обединена академична общност. На многая лета!

 

Щедър на диалогичност, визии и отговорност

Славка Бозукова, издател на "Стандарт медия"

Скъпи приятелю, много красиви думи ще чуеш днес на юбилея ти, но ти отдавна си се научил да отсяваш ласкателствата от приятелствата. Ти си от тази порода хора, които трудно се разгадават, но след това и трудно се забравят. Защото в бурното море в което живеем, ти светиш със светлината на спокойствието, на сигурността. Много често си пестелив на думи, но и много често мълчанието ти говори. В същото време си много щедър на визии, диалогичност, на отговорност. Затова и успя да превърнеш УНСС в модерния бранд, в който се срещат историята на икономическта мисъл и образованието за бъдещите индустрии. Знаеш какво искаш, знаеш как да го постигнеш, затова съм сигурна, че най-доброто в твоя живот тепърва предстои. Честит празник!

 

Желая дух и сила пред новите предизвикателства

Проф. Диана Ковачева, омбудсман на РБългария

От сърце пожелавам на проф. д-р Димитър Димитров да бъде много здрав. Нека продължи да е все така целеустремен в постигането на безспорните успехи, които са в интерес на УНСС, на академичния му състав и на студентите.

Респект за работата, която той и екипът му всеотдайно и професионално вършат - за това говори и най-високата оценка, която наскоро Министерството на образованието им даде.За поредна година университетът абсолютно заслужено е обявен за най-престижното висше училище в професионално направление "Икономика" според работодателите и преподавателите във висшите училища, определени на база на класиране от Рейтинговата система на висшите училища в България.

И понеже успехите в професионален план са видими и безспорни, бих искала да му пожелая нещо в личен план - да отделя време, за да се порадва на успехите, защото те зареждат и дават сила за още и още. Зареждат духа, който както казва проф. Димитров, прави силата!

Желая Ви, дух и сила професоре, защото има още много предизвикателства, които ви очакват!

 

Подкрепям усилията му за бъдещето на образованието

Проф. д-р Тилчо Иванов, един от създателите на катедра "Национална и регионална сигурност" в УНСС

Рождените дати са най-добрият повод за спомени, оценки и пожелания. Първата ни среща с него беше в учебната зала в последната година от неговото обучение във ВИИ "Карл Маркс". Две години след това, към 1987-ма, вече бяхме колеги в Отделението за следдипломна квалификация на института, където той беше приет за организатор на обучението на кадри по "Военна икономика". Последвалото развитие потвърждава поговорката "Правим каквото можем и ставаме това, което правим". Споделях неговата работа като асистент, научен секретар и доцент. Отблизо следях дейността му като професор, ръководител на катедра "Национална и регионална сигурност" на УНСС. Проф. Димитров е добронамерен и съпричастен към потребностите на студенти, преподаватели и колеги.Това в съчетание със завидните му организационни способности и подход, е скритата тайна на неговите успехи. Спокойствието, търпението, внимателният анализ и оценка на възникващите проблеми, диалогичност за намиране на възможни колективни решения, са причината за настоящата подкрепа от университетската общност.

Могат да се изброят и много други достойнства на рожденика като например, неговият стремеж за иновация на висшето образование с развитие на нови специалности, на научните изследвания, на публикацията на трудовете, на инфраструктурата. Но днес е достатъчно да завърша с  пожелание за здраве и успехи на проф. Димитров. Очаквам и подкрепям неговите усилия за следване и прилагане на водещите идеи за бъдещето на университетското образование в света и в страната.

 

България има нужда от будител като него

Йовко Атанасов, регионален мениджър на "Леново" за България и Македония и член на съвета на настоятелите на УНСС

На 60-тия рожден ден на проф. Димитров, му пожелавам да е здрав, щастлив и все така успешен. Никога да не го напускат енергията и желанието, с които прави всичко.

България и висшето образованrektorие имат нужда от такива съвремени будители!

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай