Сряда,

"Подкрепа" иска край на матурите в 4 клас

От: Стела Стоянова -
382
"Подкрепа" иска край на матурите в 4 клас
A
A
A

Учителският синдикат към КТ „Подкрепа“ иска да бъдат премахнати изпитите за национално външно оценяване в четвърти клас. Според председателя на синдиката Юлиан Петров те не носят никаква реална стойност и трябва да премахнем „това  нищо не значещо оценяване“. Той посочва, че е добре да върнем оценките, които в момента не съществуват от първи до четвърти клас и децата преминават, без да са тествани за нужните знания. Иска и годишни изпити, но те трябва да се случват в рамките на училището, а не на ниво външно оценяване.
Неотдавна и учители от фейсбук групата „Педагози“ се възмутиха за това, че децата трябва да слушат текст от диктор за диктовката си, въпреки че не са подготвени за това и в четвърти клас им е рано.
„Подкрепа“ дава рамо и на идеята предучилищната подготовка да е още от четиригодишна възраст. Според тях общо 78 на сто от децата са обхванати в предучилищни групи. В следващите години ще бъдат инвестирани 150 милиона лева за нови детски градини, което означава максимален обхват на децата, посочва Юлиан Петров.


Всички новини от категория Образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички