Сугестопедия център Easy Way с летящ старт през 2022 - 2023 г.

Сугестопедия център Easy Way с летящ старт през 2022 - 2023 г.

Сугестопедия център Easy Way с летящ старт през 2022 - 2023 г. | StandartNews.com


  • Тази година на дневен ред е бизнес нивото за напреднали

В Сугестопедия център Easy Way лятото е не само време за почивка, но и източник на вдъхновение, а наесен ви представяме новите си проекти за още по-лесно усвояване на нови знания. Тази година на дневен ред е бизнес нивото ни по английски за напреднали (В2-С1 нива). То по неповторимия за сугестопедията начин преплита ежедневните с професионалните теми и с помощта на героите от сценария-учебник се създава цялостна картина, за да може съзнанието да разгърне потенциала си напълно. Този бизнес курс се отличава от всички останали, защото за краткото си време от 5 седмици, вместо на отделни бизнес термини, ни учи на начин на изразяване, граматиката ни става втора природа, предлозите не ни препъват и звучим професионално при разискването на работни въпроси. Цялостната програма на езиков център Easy Way се състои от 4 нива и за всички предприемчиви курсисти, които искат да инвестират в себе си и професионалното си развитие, има пакетна отстъпка. Обучението в центъра е в бутикови групи до 5 човека, което гарантира индивидуален подход и достатъчно време за участие на всеки курсист.

През новата учебна година откриваме и езиковия клуб Happy Meetings за всички курсисти, преминали обучение, които веднъж месечно ще могат да упражняват английския си и да си припомнят неповторимото удоволствие, което носи един сугестопедичен курс. Срещите ще бъдат обединени под различни теми. Всяко първо посещение е безплатно, а за редовните участници ще има намаление в цената на посещението.

Успехът на малките ни ученици от миналата година ни вдъхнови да дадем старт на курсове по английски език за най-малките.

Най-ранната възможна възраст за започване е само 5 години. По-големите деца над 6 годишна възраст и тийнейджърите също са добре дошли, а разчупената форма на часовете със сигурност ще им допадне и ще бъде голямо разнообразие от стандартното училище. Разработили сме съботен курс специално за най-заетите малчугани.

Със сугестопедията можем да учим до 10 пъти бързо, отколкото със стандартния метод и по този начин по никакъв начин не ощетяваме тези курсисти, в сравнение с желаещите да учат през седмицата, по два пъти седмично. Учебните материали са разработени специално за нашите курсове и следват принципите на метода сугестопедия за по-бързо и лесно усвояване в различните възрасти. За да направим обучението по-достъпно при второ, трето дете от семейство и при роднини сме предвидили и отстъпки в таксите.

За всички, които искат да се докоснат до магията на сугестопедията, Easy way център отваря врати на 10 септември, събота, от 11.00 ч. Насладете се на открити уроци за малки и големи всяка събота. Участие се запазва с предварително записване на имейл - [email protected].

 

Седемте принципа в сугестопедията

Любов

Любовта е в основата на Сугестопедията. Тя е важно условие за достигане до резервите на психиката. Тя създава спокойствие, доверие, допринася за престижа на учителя в очите на учещите се и така отваря пътищата към разкриване на психичните резерви на личността.

Свобода

Свободата дава възможност на учещия да се вслуша във вътрешния си глас и да избере своя собствен път към резервите на психиката в различните моменти на процеса на обучение. В Сугестопедията свободата не се диктува от учителя, тя е спонтанно чувство у учещия се. Това е усещане, че той не се подчинява на една методика, а е свободен да се включва с радост, като дава израз на своите личностни черти. Резервопедията отваря вратата към личностна изява.

Убедеността на преподавателя, че нещо необикновено се случва

Състоянието на увереност, че нещо необикновено се случва, води до състояние на вдъхновение у учителя-сугестопед. Това вътрешно тържество се отразява във периферните перцепции на учителя, които се възприемат и се създават у учещите. Това, което е от особена важност е, че тази нагласа е спонтанно създадена от състоянието преподавателя и учещите се щастливо резонират, най- често несъзнателно. Така се създава така наречената десугестивна връзка на нивото на резервния комплекс. Преподавателят в сугестопедичните курсове общува на границата на неизползваните резерви на мозъка в съответствие със седемте закона на резервопедията.

Многократно увеличен учебен материал

При Сугестопедията учебният материал, който се представя на учещите се за единица време, трябва да бъде най-малко 2 до 3 пъти по-голям.

Цяло - Част, Част - Цяло, Частта чрез Цялото

Сугестопедия и Сугестология - комплексно преподаване. Елементите не бива да се преподават и изучават изолирано. Например, думите, граматиката, не съществуват отделно от езика, а са част от речта. Всяко цяло е част от по-голямо цяло и така до безкрай. Според сугестологията тази концепция се основава на някои изследвания върху функционирането на мозъка, според които частите на мозъка съдържат информация за целия мозък. Можем да допълним, че според трите основи на сугестологията, човешкото същество реагира като цяло и възприема дразнителите в тяхната комплексност. Това е още едно доказателство, че елементите не съществуват отделно, а винаги като част от цялото.

Златната Пропорция

Златната пропорция разкрива закона за хармония във Вселената, на който всеки сугестопедичен процес трябва да се подчини. Хармонията създава хармония и преодолява психичния хаос, често провокиран от традиционната педагогика. Хармонията е основен фактор в преподаването по системата Сугестопедия и за усвояването на голям учебен материал за кратък период от време.

Приложение на Класическото изкуство и Естетиката

 Класическото изкуство и естетиката се използват в сугестопедията като особено ефективни медиатори на неманипулативната комуникативна сугестия поради тяхната способност да излъчват безброй неспецифични стимули, които подхранват изобилието от периферни перцепции, незабележими за съзнанието. Сугестопедичното изкуство създава условия за състояния на оптимална психорелаксация и хармония, които помагат да се създаде състояние на спонтанно повишена възприемчивост и да се стимулира способността да се разкрият психичните резерви в приятна атмосфера.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай