Обновяват с европари най-голямото училище в Момчилград

Кметът Сунай Хасан: След реализиране на проекта няма да се различава по нищо от училищата в която и да е точка на Европа

Обновяват с европари най-голямото училище в Момчилград | StandartNews.com

С европари ще бъде обновено най-голямото училище на община Момчилград - СУ "Н.Й. Вапцаров". В образователната инфрастуктура ще бъдат вложени близо един милион лева.
     
Сградата на училището ще бъде напълно обновена след като бъдат извършени вътрешни ремонти на училищните стаи, коридори, стълбища, санитарни възли, столова, котелно помещение. Обновена ще бъде и спортната площадка. По проект е предвидена и доставка на нови съоръжения за волейбол, футбол и баскетбол. Ще бъде извършен цялостен ремонт и на физкултурен салон,  включващ осветление, отопление, както и ремонт на съблекалните и санитарните възли.

Четвърт милион лева от средствата по одобрения проект ще бъдат използвани за закупуването на обзавеждане и оборудване. Предвидено е закупуване на оборудване на кабинет по химия, както и различни спортни уреди. По проект,  финансиран по ПРСР, ще бъде доставена техника като компютри, климатици и  озвучителна система.Предвидено е също да се направи пълно преобразяване на дворното пространство на училището. Ще бъдат изградени алеи, беседки, пейки.
     
"Инвестицията в СУ "Н. Й. Вапцаров" Момчилград е най-голямата, която е правена в образователната инфраструктура от години. След реализирането на проекта училището в Момчилград няма да се различава по нищо от училищата в която и да е точка на Европа. Правим го за децата, а те наистина го заслужават", заяви  кметът на Момчилград Сунай Хасан.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай