Видеоуроци и по България он еър

За да са адекватни в кризата,от 31 март, вторник, видеоуроци за учениците на "Просвета" вече ще се излъчват и в ефира на Bulgaria ON AIR

Видеоуроци и по България он еър | StandartNews.com

От 31 март, вторник, видеоуроци за учениците от първи до седми клас на Издателска група "Просвета" вече ще се излъчват и в ефира на Bulgaria ON AIR, съобщиха от издателството. Всеки делничен ден от 13.15 часа, в рамките на 60 минути, ефирът на тази национална телевизия ще се превръща в своеобразна класна стая. Освен в ефира, за улеснение на учениците, родителите и учителите, уроците ще бъдат публикувани и на сайта на телевизията - Bgonair.bg.

Според седмичната програма всеки понеделник и вторник ще се излъчват занятията за седмокласниците, на които предстои национално външно оценяване по български език и литература и по математика. От този важен изпит зависи кои ученици ще бъдат приети в елитните училища. В сряда са предвидени телевизионни уроци за учениците от четвърти клас. Четвъртъците ще бъдат посветени на първи, втори и трети клас, а уроците за пети и шести клас са заложени в петъчната програма.

Образователните филми покриват учебния материал главно по български език, литература и по математика, но ще има уроци и по "Човекът и обществото", "Човекът и природата", история и цивилизации, география и икономика.

Видеоуроците са заснети в рамките на изключително успешната и полезна инициатива "Учим онл@йн с учител" на "Просвета", която започна на 11 март и за кратко време набра огромна популярност. Уроци, заснети от "Просвета", сложиха началото и на поредицата "С БНТ на училище", която продължава да се излъчва по БНТ 2 и БНТ 4. Всички уроци са съобразени с програмата на Министерството на образованието и науката, а това, което най-много допада на децата, е, че макар и дистанционно, преподавателите по изключително увлекателен, интересен и достъпен начин успяват да им предадат учебния материал, посочват от издателството.

"Безпрецедентната ситуация, свързана с извънредната ваканция, ни кара да търсим нови възможности за обучение, за да помогнем на ученици и учители да завършат успешно тази учебна година", заявява учителката Весела Михайлова, която води видеоуроците по български език за пети-седми клас, както и е автор на учебници по български език и литература.

Всички излъчени уроци, подредени по класове, може да се намерят на адреса: www.prosveta.bg/uchim/videourotsi.
За безплатно ползване до края на учебната година Издателска група "Просвета" първа отвори и всички свои актуални електронни учебници от първи до десети клас, както и електронните познавателни книжки за всички групи в детската градина, припомнят от издателството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай