Новата учебна година - ето вариантите

Образовнателният министър проф. Николай Денков каза какви са възможните варианти

Новата учебна година - ето вариантите | StandartNews.com

"Носенето на маски е задължително, тъй като новият вариант на вируса е по-заразен", каза образователният министър проф. Николай Денков.

"Учениците от 1 до 4 клас и децата в детските градини, ако се намираме в "зелена зона", под 100 заболели на 100 000 население, могат да бъдат без маски, ако обаче сме са в жълта, или червена зона, то тогава и децата от 1 до 4 клас трябва да носят маски", каза още той.

"Предвид факта, че може да се пренася вируса и от ваксинирани хора, то и ваксинираните възрастни трябва да носят маски в училищната и предучилищната мрежа", допълни министърът.

"Сборни паралелки могат да се правят само в "червената зона", каза още министърът.

Вече има разработени няколко варианта на обучение при евентуална нова вълна на коронавирус. При най-лекия – „зелен“ сценарии при заболеваемост до 100 души на 100 000 население, обучението ще е присъствено. Ако заразените скочат над 250 души при 100 000 население, учениците ще преминат на график и тогава ще редуват онлайн с присъствено обучение. При повече от 500 заболели души на 100 000 население преминаваме в „тъмночервен“ сценарий, което означава, че учениците ще учат онлайн.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай