Сряда,

Носталгия. Връщат военното в училищата

От: Редактор -
108
Носталгия. Връщат военното в училищата
A
A
A

Учениците ще придобиват първонaчални знания и умения по военна подготовка, ще учат какви са различните видове военни средства и правилата на общуване във военните структури.

Това ще се случи в школата, които се включат в новата Национална програма за изследване на историческото минало на Българската армия.

След проведените обучения от учениците се очаква още да са усвоили основните начини и способи за ориентиране в местност, да могат да оказмат спешна медицинска помощ,да са развили лидерски умения и тези за работа в екип, съобщава Монитор.

За 2021-ва са предвидени още две нови национални програми освен военната. Втората е насочена към професионално образование и обучение.

По националната програма за училищата ще бъдат осигурени и транспортни средства за провеждане на практики в реална работна среда.

Целта е на над 1000 ученици от професионални гимназии и средни училища да бъде предоставена качествена професионална подготовка в реални предприятия, което пък да улесни реализацията им на пазара на труда.

Последната нова национална програма ще бъде насочена към рехабилитацията на учителите.

Образователният министър Красимир Вълчев вече обясни, че тя ще бори бърнаут синдрома сред педагозите.

Благодарение програмата у учителите ще се създават умения за справяне с хроничния стрес в работата им.


Всички новини от категория Образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички