Четвъртък,

Над 1000 учители против отварянето на забавачките

От: СТАНДАРТ -
242
Над 1000 учители против отварянето на забавачките
A
A
A

Над 1000 учители и помощен персонал от детските градини участват в петиция против отварянето им. „За съжаление и при нас има такива хора. Аз уважавам правото на всеки да изрази своето становище“, обясни директорът на столичната детска градина "Брезичка" Ваня Харбалиева пред Нова телевизия. Днес ще стане ясно кога и как децага се връщат в градините.

ВИЖ ОЩЕ: В забавачка без преглед, само с подпис от родителя

"В нашия екип има две учителки, които вече са напуснали и две дами, които вече са заявили желание за това. Имаме и един помощник възпитател, който също не желае да идва на работа", обясни още тя. Според директорката всички, които имат нужда от посещение на детска градина, трябва да могат да се възползват от това си право. Има групи, в които имаме 20 желаещи да се завърнат и други, в които има твърде малко деца, които ще дойдат ". Нейното мнение е, че градините трябва да отворят вати от 1 юни.

Децата трябва да прекарват максимално време навън, смятат пък родителите. Заради постоянната дезинфекция може да появяват алергични реакции, каза Люси Стаменова. Родителите, които могат, нека си оставят децата у дома, за да бъде по-спокойно за всички. "Нека има бактерицидни лампи. Масово тестване на персонала трудно може да се постигне от финансова гледна точка", смята още Стаменова.


Всички новини от категория Образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com