Министър Цоков посети Великотърновския университет

Център за иновативни образователни технологии бе открит във ВТУ

Министър Цоков посети Великотърновския университет | StandartNews.com

Министърът на образованието и науката проф. д-р Галин Цоков посети на 23 октомври Великотърновския университет и се срещна с ректора проф. д-р Димитър Димитров. На срещата двамата обсъдиха различни актуални въпроси, свързани с висшето образование в България.

След срещата проф. Галин Цоков и проф. Димитър Димитров откриха Център за иновативни образователни технологии, който е финансиран от МОН и е създаден в изпълнение на една от дейностите по Националната програма „Повишаване компетентностите на преподавателите от държавните висши училища, подготвящи бъдещи учители“.

Основната дейност на Центъра е да развива изследователска, експертна и учебно-практическа дейност в областта на дигиталните технологии в обучението, да разработва, апробира и прилага иновативни методи за анализ и моделиране на нови образователни модели.

Малко по-късно в Аулата на Великотърновския университет беше открит и семинар на тема „Дигитална трансформация в обучението на бъдещи учители“. В престижното събитие участие ще вземат представители от държавните висши училища, участващи в изпълнението на Националната програма „Повишаване компетентностите на преподавателите от държавните висши училища, подготвящи бъдещи учители“.

Семинарът беше открит с приветствие от ректора на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ проф. д-р Димитър Димитров в присъствието министъра на образованието и науката проф. д-р Галин Цоков, който също поздрави всички гости и участници в събитието.

Основна цел на програмата е повишаване на качеството на подготовката на студентите, обучавани за учители, чрез усъвършенстване на компетентностите на преподавателите във висшите училища в две основни направления: иновативни образователни технологии и компетентностния подход в обучението на бъдещи учители. От Великотърновския университет има два екипа, които са утвърдени от МОН. Направени са 10 курса по иновативни образователни технологии заедно с екипа на Русенския университет.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай