Излезе първото класиране за гимназиите! Кой е шампионът

Къде е най-високият минимален бал за приемане

Излезе първото класиране за гимназиите! Кой е шампионът | StandartNews.com

Първото класиране за прием в гимназиите след седми клас вече е публикувано, съобщиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката (МОН). 

Според статистиката на Регионалното управление на образованието (РУО) в София-град, Софийската математическа гимназия (СМГ) "Паисий Хилендарски" отново е с най-висок минимален бал за кандидатстване - 484,550 точки от максимум 500 точки. 

Двете момичета, които са пълни отличнички - със 100 от възможни 100 точки на изпитите по български език и литература и математика, са приети в СМГ и в Технологичното училище "Електронни системи" (ТУЕС) към Техническия университет в София, каза за БТА д-р Ваня Кастрева - началник на РУО в София град.

За първи път Националната природо-математическа гимназия (НПМГ) "Акад. Любомир Чакалов" е в първата десетка.

51-о Средно училище "Елисавета Багряна" през миналата година беше на десето място, е сега преминава на осмо място. Девета френска езикова гимназия "Алфонс дьо Мартин" от осмо място преминава на десето място. Това е разместването, като в първите седем училища няма промяна, обясни Кастрева.

Най-много посочени от кандидат-гимназистите като първо желание са 164-а Гимназия с изучаване на испански език "Мигел де Сервантес", с профила "Чужди езици" - испански и английски език, 525 пъти; 91-а Немска езикова гимназия "Константин Гълъбов", с профила "Чужди езици" - немски и английски език, 517 пъти; ТУЕС със специалността "Системно програмиране", с английски език, 385 пъти; СМГ, с профила "Математически" с английски език, 318 пъти; Първа английска езикова гимназия, с профила "Чужди езици" - с английски и испански език, 143 пъти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай