Голям проблем за учениците! Какво се случи

С какво го закъсаха още от първия ден

Голям проблем за учениците! Какво се случи | StandartNews.com

Един очакван проблем още от началото на новата учебна година.

От днес влизат в сила електронните извинителни бележки на учениците, като на места вече се появиха и първите проблеми и затруднения, показа в свой репортаж bTV.

Причината е, че тепърва се синхронизират системите на джипитата с Националната здравноинформационна система (НЗИС). За джипитата, които са тествали системата през септември, днес няма проблем.

„От сутринта не съм издавала, но за седмицата съм издала около десетина“, каза пред телевизията д-р Даниела Торбова, семеен лекар. По-трудно е за тези, които се сблъскват с новостите за първи път.

„Хаос няма, но както винаги, апаратчиците ни са много натоварени и актуализират системите“, посочи с д-р Ирена Мазнева, специалист УНГ и председател на БЛС-Враца.

Някои училища тепърва се запознават с новите правила. Вече има автоматично извинени отсъствия, без намесата на класните ръководители.

„Класният ръководител има възможност да види периода, за който е отсъствал ученика, също така и идентификационния номер на лекаря“, подчерта Нели Боречва, директор на СУ „Козма Тричков“ – Враца.

Според доктор Мазнева системата облекчава класните ръководители, но натоварва медиците. От друга страна пък щяло да намали злоупотребите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай