Фирма дари лаборатория на Техническия университет в София

Scalefocus официално стана един от най-новите партньори на Техническия университет

Фирма дари лаборатория на Техническия университет в София | StandartNews.com

Компанията Scalefocus официално стана един от най-новите партньори на Техническия университет в София и дари лаборатория на висшето учебно заведение.

По случай тържественото откриване на новата академична 2020/2021 година и като първа стъпка в бъдещото сътрудничество, компанията оборудва тридесет работни станции във Факултета по приложна математика и информатика с лаптопи, бюра и столове.

Изпълнителният директор на Scalefocus Пламен Цеков лично посети откриването на учебната година във факултета, за да пожелае на стартиращите първокурсници успех в едни от най-вълнуващите им години.

“Приятелствата и взаимоотношенията, които ще създадете сега, ще ви бъдат много ценни в професионалния ви живот напред. И когато един ден работите по иновативни инициативи, това ще бъде вашият основен кръг от хора, от които ще черпите идеи и дори ще тръгнете напред заедно”, каза той.

Цеков отбеляза и че в момента софтуерната индустрия в България е на световно ниво и фирмите у нас не само доста се отличават на международната сцена, но имат и най-добрите практики. Той обърна внимание на старанието на фирми като Scalefocus да създават работилници и лекции с практическа насоченост, така че младите хора, които вече имат теоретични знания, да получат най-добрата подготовка и да докажат, че България може още повече.

Всяка година Факултетът по приложна математика и информатика в ТУ-София обучава високо квалифицирани кадри за IT индустрията, като им осигурява силни фундаментални знания и умения в областта.

Scalefocus за пореден път демонстрира силната си привързаност към образованието и подкрепата към младите IT таланти в България. В последните години компанията провежда множество собствени образователни инициативи и поддържа силни взаимоотношения и партньорства с гимназии и университети в България.

Наскоро Scalefocus стана официално и една от големите фирми, подкрепящи каузата за развитие на знанието у нас, като подписа Меморандум за сътрудничество и партньорство за реализиране на потенциала на Варна като Град на Знанието в инициатива организирана от Община Варна. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай