Неделя,

Ето реда за връщане на големите ученици в клас

От: СТАНДАРТ -
232
Ето реда за връщане на големите ученици в клас
A
A
A

Големите ученици се връщат в клас през февруари, но с редуване. Това съобщи просветният министър Красимир Вълчев в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS.

ВИЖ ОЩЕ: Връщат големите ученици в клас на 4 февруари

"Чрез редуване ще се върнат учениците в клас - приоритетно 7, 8 и 12 клас. Следим внимателно ситуацията. Последната седмица преди 1 февруари ще бъде анализирана ситуацията и тогава ще бъде решено окончателно", заяви образователният министър

Учениците от 5 до 12 клас ще трябва задължително да бъдат с маски в училищата. Ще се проветрява по-често, а целта е учениците да излизат по-често навън, заяви той.

Завършването на срока няма да се отложи като време. Нямаше екскурзии, нямаше грипни ваканции, обясни министърът.

Засега няма да се изместват и датите за матурите, добави Вълчев.

Притеснението на МОН идва от големият риск, който носи британския щам. Рискът остава, а от друга страна, учениците в гимназиален етап до края на януари ще са 12 седмици в режим на онлайн обучение.

19 000 учители вече са заявили желание да бъдат ваксинирани. Списъкът е отворен и продължават да приемат още желаещи, каза още Вълчев.

Министърът направи коментар и за предстоящите избори. "ГЕРБ печели последните 14 години и съм убеден, че и този път, ще бъдат оценени усилията ни", каза Вълчев.


Всички новини от категория Образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията