Близо 200 инженери дипломира ямболският Факултет „Техника и технологии“ на Тракийски университет

Тържествената церемония се състоя в емблематичния за града Младежки културен център „Георги Братанов“

Близо 200 инженери дипломира ямболският Факултет „Техника и технологии“ на Тракийски университет | StandartNews.com

На тържествена церемония днес ямболският Факултет „Техника и технологии“ на Тракийски университет изпрати абсолвентите от випуск 2023. Събитието се състоя в емблематичния за града Младежки културен център „Георги Братанов“, който бе официално открит след основен ремонт в края на миналата година. Сред официалните гости на церемонията бяха областният управител на ямболска област – Биляна Кавалджиева, кметът на Община Ямбол – Валентин Ревански, кметът на Община Тунджа – Станчо Ставрев, заместник-кметове на общините, представители на ректорското, деканските и директорски ръководства, на образователни институции и бизнес партньори.

„Скъпи дипломанти, днес Вие сбъднахте една своя красива мечта! Във Ваше лице аз виждам специалистите-инженери, които ще  се справят с предизвикателствата на съвремеието ни като внедряване на зелените технологии, дигиталната свързаност, гаранттиране на продоволствената сигурност.” – каза в обръщението си към абсолвентите проф. Нели Грозева, заместник-ректор по учебна и информационна дейност на Тракийски университет – „ Помнете, че освен отлично подготвени, Вие сте и изключително нужни. Вашите професии са част от професиите на бъдещето, затова имайте нужното самочувствие и не спирайте да мечтаете.“

Своите дипломи получиха общо 192 инженери, завършващи със среден успех на випуска мн. добър 4,64.  От тях 126-ма се дипломират по 7 бакалавърски специалности: „Дизайн, технология и мениджмънт на модната индустрия“, „Автотранспортна и земеделска техника“, „Автоматика и компютърни системи“, „Електротехника“, „Топло- и газоснабдяване“, „Технология на храните“ и „Индустриално инженерство“. В рамките на випуска завършват и 66-ма магистър-инженери в различните професионални направления на факултета. С отличен успех тази година се дипломират общо 35-ма абсолвенти, като пълните отличници сред тях са 11.

„Тази година ние ще отбележим 60 години висше образование в Ямбол и на прага на тази годишнина имаме щастието да дипломираме близо 200 студенти инженери и магистър-инженери и да продължим традициите в обучението на технически и педагогически кадри в нашия град!“ – заяви проф. Ваня Стойкова, декан на Факултет „Техника и технологии“ – „Бъдете горди, че сте възпитаници на учебно заведение с история, с традиции и опит, бъдете горди че сте възпитаници на Факултет „Техника и технологии“ и на Тракийски университет! Попътен вятър!“

В края на церемонията новите инженери се заклеха тържествено, а по традиция академичните шапки полетяха в небето с пожелания за високи професионални постижения и много успехи.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай