Ако всичко във Велико Търново ви харесва, не гласувайте за мен

Ако всичко във Велико Търново ви харесва, не гласувайте за мен  | StandartNews.com

Стефан Михайлов, кандидат за кмет на Движение "Царевград за Велико Търново"

Много хора ме питат и се чудят защо се кандидатирам за кмет, при положение, че имам престижна работа. Така е, работата в НАП е и престижна, и много отговорна. Но преди 4 години поех ангажимент пред жителите на Велико Търново да работя за развитието на общината, за което бях избран като общински съветник от "Движение Царевград за Велико Търново". Аз съм човек, който държи на думата си!

Кандидатирам се, защото съм отговорен и защото виждам, че в общината финансите вървят надолу; че хората ходят да си регистрират колите в съседни общини, защото там данъците са по-ниски; защото виждам, че туристите намаляват, че се превръщат в посетители и хотелите са все по-празни; виждам, че все по-трудно се намира място за паркиране във Велико Търново...Със сигурност нямаше да се съглася за светлинно шоу да се дадат 80 000 лв., когато знам, че имаме за оправяме опасни и неосветени участъци, за които беше изготвен дори и списък. Въпрос на приоритети е!

Когато от държавата ти отпуснат средства за инфраструктура, те трябва да бъдат насочени там, където щe генерират нови работни места и развитие.

Моето виждане е коренно различно от данъчната политика, която сега води общината. Не увеличението на данъците, а увеличение на данъчните субекти е начинът за развитие на икономиката в града. Работата на общината е да създаде възможности на бизнеса да работи - да му предоставя качествени услуги и да не го задушава с административни тежести. Когато бизнесът има свободата да работи и да печели, той ще разкрива работни места и ще дава по-високи заплати.
Чудесно е да влизат европейски пари в общината, но е факт, че голямата част от тези европроекти, които се откриват сега, са инициирани в периода 2007-2009 г. и от програмен период 2007-2013 г. Направихме проекта за водния цикъл на град Велико Търново, който трябва да намали загубите на вода с 20%. А дали цената на водата падна с 20%?! Може би търновци ще отговорят.

На практика какво се получава - ние сме с най-добрите макроикономически резултати, един от най-добрите градове за живеене, а микрофинансовите резултати на обикновения човек не са се мръднали и на йота! В красивия ни град ходят хора с празни джобове.

Имаме нужда и от нови пътища, от бърз и удобен транспорт не само за общината, а за триградието. Имаме категорична нужда от нова транспортна схема, която да отпуши трафика и да го изведе извън центъра на града.

Накрая, но не на последно място ще спомена нуждата от по-добра градска среда в кварталите, където хората също имат право на хубави улици, на тротоари, осветление, паркове и детски площадки. Затова ние ще започнем работа от периферията към центъра. Обръщам се към всички мои съграждани - ако всичко във Велико Търново ви харесва, не гласувайте за мен! Ако наистина сте убедени, че нещата са прекрасни, че живеете спокойно, че тук влизат инвестиции и има работа, не гласувайте за мен!

За всички останали предлагам нещо различно - с номер 17 в бюлетината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай