А1 със специален достъп до образователния портал e-просвета

Интерактивно дигитално съдържание за ученици от I до XII клас, независимо от епидемиологичната обстановка

А1 със специален достъп до образователния портал e-просвета | StandartNews.com
  • Интерактивно дигитално съдържание за ученици от I до XII клас, независимо от епидемиологичната обстановка.
  • Видеоуроци с едни от най-добрите учители в страната по учебната програма от I до VII клас.
  • Кратки е-уроци, създадени специално за онлайн обучение за всички ученици I до VII клас.
  • Над 33 000 интерактивни теста, задачи и упражнения в помощ на децата да усвоят, затвърдят и проверят нужните знания по лек и забавен начин.

А1 и най-голямата българска издателска група „Просвета“ поставят началото на ново партньорство, чрез което учениците и техните родители имат възможност да използват дигитални и интерактивни учебници, както и много други образователни ресурси с мултимедийната платформа e-просвета. Достъпът до платформата е възможен с различни планове на А1, както и чрез свободни абонаменти за потребителите, които нямат услуги от А1.

„Обединихме усилия с издателство „Просвета“, за да дадем на българските ученици, родители и учители бърз, удобен и сигурен достъп до модерно дигитално образование. Платформата, достъпна с нашите абонаментни планове, ще даде на учениците и техните родители сигурност за качеството на обучението, независимо от неспокойното време, в което живеем, и продължаващата пандемия.“ Това обясни Симеон Донев, старши директор „Маркетинг“ в А1, по повод на новите предложения на телекома.

Е-просвета е новата българска платформа, която предлага редица от най-модерните форми на електронното обучение. Електронното училище предлага над 425 интерактивни учебника, познавателни книжки, помагала и десетки тетрадки към тях. Те включват над 33 000 допълнителни ресурса в помощ на ученика, учителя и родителя – видеофилми, аудиофайлове, презентации, фотогалерии, 360-градусови панорамни снимки, анимации, пъзели, кръстословици и 3D визуализации, интерактивни тестове, задачи и упражнения; стотици видеоуроци по учебната програма от I до VII клас, заснети с някои от най-добрите български учители; специално разработени кратки е-уроци, обобщаващи най-важното по изучаваните теми от I до VII клас; тестове за проверка на знанията след всеки е-урок, както и по цели раздели – за подготовка за контролни и класни работи.

Е-четимите (PDF) варианти на учебниците на издателска група „Просвета“ за I до VII клас и занапред остават със свободен достъп за ученици и родители, но те не предлагат интерактивните възможности на истинските електронни учебници, включени в е-просвета, нито пък съдържат видеоуроци, кратки уроци или тестове. А именно интерактивните функции правят ученето забавно и лесно като детска игра. Истинските електронни учебници четат, пеят, прожектират филмчета, дават задачи, проверяват решенията на теста. Така повишават ефективността на урока и затвърждават знанията на децата.

Самите уроци са разработени специално за преподаване в дигитална среда и са съобразени както с технологичните особености на платформата, така и с най-добрите световни практики за дистанционното обучение. От 1 септември всеки родител, без значение дали е абонат на А1 или не, може да получи достъп до електронната образователна платформа е-просвета, като избере някоя от опциите за достъп до платеното съдържание, предоставени ексклузивно от телекома.

Предложението - тарифен план, таблет и безплатен трафик към е-просвета

Достъпът до дигиталните учебници на издателство Просвета е възможен за клиентите на А1, които закупят тарифен план А1 Surf S, М или L. В момента от телекома предлагат специален промоционален пакет А1 Surf S на цени от 15,99 лв. месечно. Към плана за мобилен интернет са включени допълнителни 60 000 МВ на максимална скорост и чисто нов таблет.

Достъпът до платформата на e-prosveta.bg е неограничен за целия срок на договора и не черпи от включените МВ в тарифния план, когато платформата се достъпва от мобилни устройства.

Достъп за всички – няма значение дали са клиенти на А1 или не

Родителите, които не желаят да се обвързват с тарифен план, могат да изберат различни опции за закупуването на достъп до интерактивните учебници на Просвета, в зависимост от собствените си нужди и предпочитания.

Първата възможност е закупуването на безсрочен месечен абонамент, който може да се спре по всяко време. Неговата цена е 19,99 лв. месечно, а плащането става с банкова карта или с месечната сметка към А1 за клиенти на телекома. Другите варианти са за купуване на едногодишен или двугодишен абонамент, на цени съответно от 15,99 лв. или 9,99 лв. Плащането се извършва отново с банкова карта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай