6-годишният Лъчезар шампион по математика

Момчето учи в предучилищна група в детската градина „Ханс Кристиан Андерсен“ в Бургас, наградата от олимпиадата в Тайланд е вече 10-та

6-годишният Лъчезар шампион по математика | StandartNews.com

Лъчезар Томов от Бургас е само на 6 години, но вече е шампион. И то по математика. Детето е най-малкият златен медалист от Международната олимпиада в Тайланд. Лъчо се пребори за отличието  в конкуренцията на повече от 1500 участници от 21 държави, съобщиха от пресслужбата на община Бургас.

Лъчезар е един от  32-мата млади математици от 10 български града, които представиха страната ни в Тайланд, като спечелиха шест купи – три шампионски и три вицешампионски, както и 32 медала, от които 22 златни, седем сребърни и три бронзови.

Лъчезар Томов учи в предучилищна група в детската градина „Ханс Кристиан Андерсен“, а това е 10-та престижна награда по математика, която печели досега. През декември миналата година той бе и сред отличените бургаски деца от кмета Димитър Николов.

„Поздравявам те за отличното представяне на Международната олимпиада в Тайланд. Бургас се гордее с твоите успехи и медали. Математиката винаги е била един от най-силните посланици на нашата страна и града ни пред света. Талант, ученолюбие и старание като твоето, правят така, че името България да се чуе далеч зад граница", обърна се към Лъчезар бургаският кмет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай