Знаков прокурор каза истината за Нотариуса и Алексей Петров

Свързани ли са двете убийства

Знаков прокурор каза истината за Нотариуса и Алексей Петров | StandartNews.com

Бившият директор на Национална следствена служба и бивш зам. главен прокурор Бойко Найденов заяви, че "убийствата на Мартин Божанов и Алексей Петров може да са свързани, може и да не са".

"Почти месец след убийството на Мартин Божанов - Нотариуса, не се знае до къде се е стигнало изобщо, тъй като все пак е човек, убит по един брутален начин в центъра на София. Друго знаково убийство - това на Алексей Петров, което стана преди няколко месеца, също се замесва по някакъв начин в дейността на Божанов. Тези два случая може и да са свързани, може и да не са, но все още нямаме отговор", коментира Найденов, цитиран от Dnes.bg.

По думите му, друг проблем е това, което излезе като свидетелски показания, че има проблем в съдебната власт.

"Било е налице някакъв нерегламентиран натиск от страна на някакви групи върху членове на правораздаването. Този момент, този проблем също не е решен и виждаме, че се създават комисии, работи се уж по това, но в крайна сметка се забравя, че единственият орган в страната, който би могъл да реши този проблем, е прокуратурата, която е част от съдебната власт."

"На трето място е политическият елемент, тъй като политиците се изправят пред двата по-долни проблема, защото това е част от тяхната работа", смята Найденов.

"Хипотетично всеки би могъл да попречи на разследване и всеки би могъл да реши някакво разследване. В момента само може да разсъждаме дали и защо Борислав Сарафов, който в момента изпълнява функциите на главен прокурор, също би могъл да обясни и предполагам, че той не е човек, който ще тръгне да пречи на разследването. Но в крайна сметка говорим за законова база. Не виждам той да попречи на едно такова разследване, ако има събрани факти и доказателства.", каза той пред БНТ.

Застреляният през август Алексей Петров беше обсъден в третото заседание на парламентарната комисия за дейността на Мартин Божанов-Нотариуса.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Иван
преди 1 месец

Cъпрyгата кyпи капсyли, кoитo пpомeниxа нaшия ceкс и cпaсиxа бpака ни, eфeктът бeше пpосто бoмбa: жeлязнa еpeкция, дълъг и стpаcтeн ceкc, ярки оpгазми и отново се чyвcтвам млaд и жeна ми е дoвoлна. Cъжaлявaм сaмо, че не съм oпитвaл тeзи капcyли по-paно! Ceгa ги съвeтвaм на вcички, cъпpyгaтa ги кyпи тyк:---- https://use.my/man

Откажи