Петък,

Зловещо от измамника-гробар: Не отваряйте урните!

От: Стандарт -
1922
Зловещо от измамника-гробар: Не отваряйте урните!
A
A
A

Продължават зловещите разкрития около измамника-гробар.

Най-малката сума, заплатена на погребалния агент Георги Енев да извърши кремация, е 780 лева, а най-голямата - 3500 лева, посочи ръководителят на Софийската районна прокуратура Невена Зартова на пресконференция, цитирана от БТА.

Днес от прокуратурата съобщиха, че са внесли в съда обвинителен акт срещу Енев за това, че в периода от 8 януари 2020 г. до 13 май 2022 г. в София и Банкя  Енев е измамил 19 души, че ако му се дадат пари, ще организира кремация за техни починали близки. Причинената вреда на измамените е за общо 28 230 лева.

Зартова обясни, че Енев не е извършвал кремацията, за която му е плащано, а починалите са заравяни в нерегламентирано гробище в землището на с. Клисура.

По думите на прокуратура до момента са открити останките на 12 от общо 20-те починали, които е трябвало да бъдат кремирани.

Енев не е дал обяснения, казал е само, че е използвал крематориумите в София и Пловдив.

От прокуратурата посочиха, че са направили проверка в трите крематориума в страната, но не са открили данни за липсващите останки на осемте души.

До труповете и останките се стига след показания на свидетел по делото. Установен е и човекът, който реално е изкопавал гробовете, но срещу него няма повдигнато обвинение, обясни прокурор Зартова.

Погребалният агент също така не давал на роднините да отварят урните, където се предполагало, че трябва да са останките от близките им, казва още Зартова, цитирана от "24 часа".

Делото е 22 тома, а ескпертизите по него са на стойност 23 949 лева. В момента Георги Енев е под домашен арест, очаква се съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com