Вторник,

Зловещо! Ето какво подготвял арестуваният за тероризъм българин

От: Стандарт, снимка ЕПА/БГНЕС -
4978
Зловещо! Ето какво подготвял арестуваният за тероризъм българин
A
A
A

Задържаните в началото на седмицата в Белгия предполагаеми джихадисти, сред които и български гражданин, са подготвяли убийството на кмета на Антверпен и председател на една от най-големите партии в страната Нов фламандски алианс - Барт де Вевер. Това съобщават местни медии, като се позовават на данни от прокуратурата, предаде БТА.

Допълва се, че сред целите на заподозрените в тероризъм са били също полицейски управления. Де Вевер е бил нарочен заради въведената забрана общинските служители в Антверпен да носят религиозни символи. Прокуратурата е пояснила, че подготовката на атентатите не била напреднала до степен, в която да са били определени датата и часовете на ударите. Допълва се, че задържаните са били следени от известно време от службите за сигурност и е установено, че бързо са се радикализирали.

По-рано местни медии уточниха, че някои от заловените са били свързани с терористите от "Ислямска държава" - организацията, поела отговорност за атентатите в Брюксел от 22 март 2016 година. Де Вевер многократно бе заплашван в последните години от различни престъпни среди и неколкократно бе поставян под засилена охрана.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com