"Златарите" в Монтана обрали не един, а два щанда с бижута

Досега от бандитите няма и следа

"Златарите" в Монтана обрали не един, а два щанда с бижута | StandartNews.com

Монтана. Не един, а два щанда за златни и сребърни бижута са обрали "златарите" в Монтана, съобщиха от областната дирекция на МВР. Както вече стана известно, в 11.53 ч. в събота двама въоръжени мъже с маски на лицата нахлуха в централния градски магазин. Те стигнали до златарските щандове на втория етаж през намиращ се в съседство медицински център. Насочили пистолет към гърлото на продавачка и прибрали ценностите. Успели са да задигнат намиращите се накити в сейфа и тези от витрините, които счупили. Двамата се оттеглили от мястото с лек автомобил в неизвестна посока.

Бижутата са собственост на двама търговци. Според единия от тях, липсват 45 масивни гривни, тип "белезници". Другият още не е изчислил загубата си.

Поради горещините по това време в магазина не е имало много клиенти. Всички, които са станали очевидци на случая, вече са разпитани. Разпитани са и собственици на бензиностанции, кафенета и сервизи, където бандитите биха могли да отседнат. От тях обаче няма и следа. Никой още не може да каже дали този обир има връзка с обира във Враца. На полицаите от Монтана на помощ са се притекли спецове по въоръжени обири и грабежи от София.

Това е вторият опит за обир на златарските щандове. Преди година и половина бандитите стигнали до тях през нощта, но не могли да отворят сейфа с ценностите.

Дързък обир, но на пари, се случи в центъра на Монтана и през 2001 година. Тогава неизвестни задигнаха 70 000 лв. от офиса на "Хебросбанк". Полицията обяви, че е разкрила обирджиите, но до ден днешен не е разкрила кои са те.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай