Жеското убийство разтърси Пловдивско. Има задържан

Задържан е съпругът ѝ, с когото били разделени от известно време

Жеското убийство разтърси Пловдивско. Има задържан | StandartNews.com

28-годишна жена, майка на две деца, беше открита мъртва в близост до дома си в пловдивското село Пъдарско, съобщава БНТ. Тя беше в неизвестност повече от две денонощия и полицията започна издирването ѝ по сигнал на близките. Според разследващите става дума за убийство от ревност, задържан е съпругът на жената, който е направил самопризнания.

За последен път близките на Фанка са я видели в петък сутринта, когато е излязала с буса си. Не се е явила на работа, шефът ѝ опитал да се свърже с нея, но без резултат. Малко по-късно телефонът на жената бил изключен и роднините ѝ подали сигнал в полицията.

"Започната е усилена работа от полицейски екипи, работа, която е свързана с изследване на различни версии, включително такава за извършено умишлено тежко престъпление. За съжаление тази версия се потвърди. Жената беше намерена. Касае се дейтвително за убийство", каза Димитър Молев, наблюдаващ прокурор.

По информация на БНТ първо е открит бусът на Фанка, а в близост до него и част от вещите ѝ. Тялото на жената е намерено по-късно в необитаем имот в селото. Задържан е съпругът ѝ, с когото били разделени от известно време, но нямали официален развод. Мъжът е направил самопризнания.

"Оказва съдействие на малко по-късен етап, не в самото начало, общо взето картината ни се изясни през изминалата вечер, в късните часове на изминалото денонощие", обясни ст. комисар Васил Костадинов - директор на ОД на МВР-Пловдив.

Според хора в селото, след раздялата на Фанка и мъжа ѝ за децата им, които са на 14 и на 8 години, се грижел бащата. Фанка отишла да живее при майка си, но въпреки това се виждала и чувала с тях.

"Не е имало оплаквания от нейна страна за тормоз от страна на съпруга ѝ, даже ние сме съседи с тях, не сме чули никакви кавги или разправии. Тя винаги е работела, грижовна, кротка, добра, само много хубави неща, не че в момента вече не е жива ги казвам, но това е истината за нея", обясни кметът на с. Пъдарско Мария Вълева.

Съпругът на Фанка е задържан за 72 часа с обвинение за умишлено убийство, предстои прокуратурата да поиска постоянното му задържане. Ако бъде признат за виновен, го очакват до 20 години затвор. За да няма напрежение в селото, засиленото полицейско присъствие там остава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай