Жена и дете били във "взривения апартамент"

Жена и дете били във "взривения апартамент"      | StandartNews.com

Жена и малко дете са се намирали във "взривения апартамент" в столичния квартал Младост. Това разказаха очевидци пред Нова тв. И уточниха, че е имало три газови бутилки на етажа.

Всички хора от блока са помолени да не излизат от домовете си и около 2 часа не излизали.

Умишлен взрив е една от версиите, по които работят разследващите. Съседи забелязали непознат мъж да влиза във входа малко преди инцидента. Нямал ключ.

"Седя и чувам някаква огромна експлозия. Обръщам се и гледам някакъв прах, все едно са гръмнали тръбите. Отначало първата ми реакция беше, че е гръмнал бойлер или нещо, обаче после видяхме, че вратата беше гръмнала", разказа очевидец на взрива пред Нова тв.

Живущите в блока твърдят, че взривната вълна била много силна.

"Чух падане на стъкла. Това ме събуди. Нямам представа какво точно се е случило. Полицаите казаха, че нещо е гръмнало на третия етаж. Не знам подробности. От първия до последния етаж на сградата дограмата е счупена, стъклата са на земята. Полицията дойде и ни предупреди да не излизаме от домовете си", разказа мъж, живеещ в блок 458 на "Младост" 4, където е станал взрива.

Стандарт Нюз припомня, че експлозията, която изпочупи много прозорци в блока, е стабал около 23:30 часа в петък. СДВР изяснява обстоятелствата около инцидента, съобщиха от МВР. И уточниха, че на място веднага се отзовали полицейски екипи, които отцепили района и извършили оглед. Столичните полицаи разпитали семейството, обитаващо жилището, допълват униформените.

Вижте повече за случая от репортажа на Нова тв:

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай