Жена даде 1100 лв. на „полицай", друга брои 3350 лв. за климатици

Жена даде 1100 лв. на „полицай", друга брои 3350 лв. за климатици | StandartNews.com

„Ало" – престъпници заработиха солидна сума през уикенда в Пиринско с разиграването на различни сюжети. Най-напред оплели в мрежата си 55-годишна жена от гоцеделчевското село Борово. Звъннал й по обяд на домашния телефон непознат мъж, който се представил за полицейски служител. Обяснил, че синът й е причинил катастрофа и е необходима парична сума за освобождаването му. Жената е предала на непознатия събраната сума от 1100 лева. По-късна разбрала, че измамена и подала жалба в полицията.

По нейния пример и 62-годишна благоевградчанка олекна с над 3000 лева. навръх 24 май й звъннал мъж, който поискал да му предаде пари като капаро за 10 климатика. Устройствата щели да се внесат от чужбина до идването на неин роднина. Наивната жена предала 3350 лв. на дошлия на явката мъж. По двата случая са образувани досъдебни производства.
Полицията отново призова гражданите да не дават пари на никой, който им се обажда по телефона. В такива случаи трябва да се обадят на свои близки и да информират полицията на телефон 112.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай