Жена дала 90 000 лв. на мнима ходжа за разваляне на родово проклятие

Предстои да се направи проверка

Жена дала 90 000 лв. на мнима ходжа за разваляне на родово проклятие | StandartNews.com

Жена твърди, че е дала 90 000 лева на представяща се за ходжа, която обещала, че ще развали родови проклятия, предаде Нова тв.

„Случаят е от град Игнатиево до Варна. Този път има направени парични преводи и смятам, че това може да се докаже”, каза репортерът Вероника Димитрова.

По думите ѝ въпросната „ходжа" е 20-годишна и е признала пред полицията, че е получила около 40-50 хиляди лева от жертвата, но като финансова помощ, а не за разваляне на магии.

„Жената, която ми писа, е имала здравословни проблеми. Майка ѝ е била на легло, мъжът ѝ се е отдръпнал, имала е проблеми с децата и в един момент се е озовала в този цикъл, който е продължил шест месеца”, разказва репортерът.

„Ходжата” пуска обяви във Facebook и Instagram и твърди, че прави много неща. Нейната жертва обаче никога не я е виждала на живо.

В репортажа си Вероника Димитрова се среща с 20-годишата Малина Минчева, която се представя за ходжа Шерифе, и с майка ѝ. Те отричат обвиненията и дори се стига до агресия - замерят камерата и размахват метла, с която заплашват да ударят репортера.

Така наречената ходжа се рекламира в социалните мрежи и сайтовете за обяви, като твърди, че разваля родови проклятия, помага да се отключи каналът на богатствата, връща любими хора, разваля "зло око" и изгражда огнени защити от магически нападения за цял живот. Работи само онлайн и твърди, че има две секретарки.

По телефона представящата се за ходжа ѝ открила черна магия и родово проклятие и казал, че членовете на семейството били настъпили мъртвешка вода в дома си.

Очаква се Районната прокуратура във Варна да определи наблюдаващ прокурор и да се започне проверка или наказателно производство по случая.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай