Затвориха култов сайт! Какво се случва

Удар по потребителите на безплатни удоволствия

Затвориха култов сайт! Какво се случва | StandartNews.com

Голям удар по любителите на безплатните удоволствия.

Киберполицията затвори сайт за сериали като обекти на авторското и сродни на него права посредством интернет сайта tvseriali.bg. Действията са реализирани днес под ръководството на Софийската районна прокуратура, съобщиха от полицията.При извършената проверка спецполицаите установили собственика на сайта.

Изяснено е, че чрез този сайт мъжът е предоставял достъп до множество телевизионни сериали, чиито права за разпространение и излъчване принадлежат на две български медийни компании. Сериите били препредавани от видеоклипове, качени в руски сайт за хостинг на видеосъдържание.

Достъпът до сайта е прекратен поради множество нарушения. Иззети са документи и дигитални устройства, чрез които се е осъществявало незаконното препредаване. 

Операцията е проведена в рамките на ЕMPACT - Европейската мултидисциплинарна платформа за борба с криминални заплахи (EMPACT). България, в частност ГДБОП, ръководи приоритетната дейност по борба и разрушаване на престъпни мрежи и престъпни дейности на индивидуални предприемачи, участващи в престъпления срещу интелектуална собственост, предаде Дарик.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай