Засякоха 252 кутии с нелегални цигари

Засякоха 252 кутии с нелегални цигари | StandartNews.com

Русе. Търговец на кооперативния пазар в Русе заработвал допълнително към официалния си бизнес с нелегална продажба на цигари без бандерол. Това разкри проверка на инспектори от мобилната група към русенската митница.

Служителите от Митническо разузнаване и разследване проверили търговския обект и в склада към магазина открили общо 252 кутии цигари без български бандерол. Тютюневите изделия от марките “FLOYD”, “RONE”, “Raquel slims”, “VOX” и “Corsair”  били укрити на различни места в помещението. Стойността на нелегалната стока се изчислява на 1890 лв. по цени на съдопроизводството.

Собственикът на търговския обект – 56-годишен русенец си признал, че цигарите са негови. Въпреки че вече е осъждан за същото престъпление през юли т.г., бизнесменът се поддал на изкушението да натрупа бърза предпразнична печалба и инвестирал отново в контрабандната стока. Мъжът вече има условна присъда от 1 година лишаване от свобода с двегодишен изпитателен срок. Започналото срещу него дознание се води като “бързо производство”, а деянието е извършено в условията на повторност.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай