Засилено полицейско присъствие в русенско. Какво става

Инспектори, оперативни служители и местни полицаи по график ще посещават селата

Засилено полицейско присъствие в русенско. Какво става | StandartNews.com

Полицейското присъствие в селата и по-малките градове в Русенска област ще бъде засилено с допълнителни мобилни екипи, съобщава БНР.

До това решение се стигна след убийството на 82-годишната самотно живееща жена в село Щръклево, станало на 1 януари тази година.

По-бърза реакция при съмнения за закононарушения и превенция на престъпността са двете цели, които си поставят в Областната дирекция на МВР в Русе с организирането на мобилни патрули.

Инспектори, оперативни служители и местни полицаи по график ще посещават селата и ще обръщат особено внимание на самотно живеещите възрастни хора.

"Те провеждат срещи с населението, с кметовете по места, за да придобият представа в детайли и на място имат ли някакви проблеми, какви са те, да се предприемат действия по тяхното разрешаване и най-вече предотвратяване по линия на превенцията и предотвратяване на престъпленията в малките и слабо населени места".

Това каза зам.-директорът на Областната дирекция на полицията в Русе Явор Димитров и поясни, че за последните десет години няма неразкрито тежко криминално престъпление на територията на дирекцията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай